Meryl Streep – o provocare permanentă

Portret de femeie.

Meryl-StreepMister! Mare mister în cazul acestei femei cu un fizic atât de special – ea poate fi admirată laolaltă cu splendidele “regine” contemporane ale frumuseții. Practic, în lumea saturată de tipul  Barbie californian, ea nu atrage atenția prin nimic spectaculos din punct de vedere fizic; talia ei este departe de a fi subţire, părul de un șaten nedefinit, are şi o deviaţie de sept vizibilă. Poate părea o apariţie incoloră şi fragilă într-o lume a bling-bling-urilor.

Chiar dacă este trecută binişor de cincizeci de ani, Meryl Streep rămâne una dintre cele mai valoroase actriţe ale deceniilor 8-9 din secolul al XX-lea care – şi continuă cursa, câştigând premii peste premii şi în anii 2000.

Enigma se dezleagă dacă analizăm ceea ce se ascunde în spatele unei frumuseţi – deloc fatale -, ci o frumuseţe discretă, maternă, caldă şi învăluitoare. Actriţa are acel “ceva” care face ca cea mai mică emoţie să-i transfigureze chipul, ce se luminează pe loc de o pasiune cu totul și cu totul  deosebită – talent.

Prin întreaga ei atitudine, din ultimii ani, omagiază tot ceea ce lumea modernă respinge în goana  nebună după tinerețea isterică: căldura, pasiunea uitată, tandreţea (greu de conceput la unele vârste) femeii care ştie să preţuiască fiecare minut şi… umorul dublat de replica fină, inteligentă. Meryl Streep întruchipează o frumuseţe pusă în umbră de idolii feminini ai acestui timp; chipul ei are însă o fineţe botticelliană, spiritualizată.

Cheia succesului stă în “pofta” de roluri mereu noi, diverse şi un mariaj echilibrat. Actriţa explica astfel longevitatea mariajului său: “Am știut că sunt făcută pentru a avea o familie și am găsit partenerul ideal. Există urcuşuri  şi coborâşuri, momente dificile, o provocare permanentă.”

Mamma Mia, what a Woman!

Mădălina Dumitrache

Mădălina Dumitrache Facebook | De același autor

Cultura te îmbogăţeşte, te plasează pe o anumită ierarhie valorică, cu condiţia să fie dublată de inteligenţă şi de cei şapte ani de acasă. Licenţiată în Teatrologie-Filmologie (UNATC "I.L.Caragiale, Bucureşti) şi Pedagogie (Univ. Buc.), mă simt aproape de cei "săraci în arginţi, dar bogaţi în iluzii" ştiind că cea mai subtilă şi solidă formă de supravieţuire este CULTURA.

Recomandări

Adaugă comentariu