Crulic – drumul spre dincolo

Un film de animație pe care trebuie să îl vedeți.

Crulic – drumul spre dincolo, filmul regizat de Anca Damian, este primul lungmetraj românesc de animaţie din ultimii 20 de ani și unul dintre filmele românești care primește premiu după premiu.

Filmul spune povestea reală a lui Claudiu Crulic, un român arestat în Polonia pentru un presupus furt, ținut în închisoare în ciuda probelor ulterioare care arătau că, la data jafului, el nu se mai afla la Varșovia, şi abandonat de toată lumea până la moartea survenită în urma grevei foamei.

“Imaginile filmului sunt atent construite la fiecare pas pentru a orchestra în mod arid cazul prost cârpit de instituţiile poloneze. Din fericire, Damian este întotdeauna delicată în tratarea subiectului. Elementul ce singularizează în mod clar acest film este însă nararea actorului român Vlad Ivanov, ce povesteşte de dincolo de mormânt viaţa lui Crulic şi coşmarul cazului său. Ivanov trasformă totul într-o interpretare devoalată şi nuanţată care aduce un sentiment de frivolitate fără a scădea niciun moment seriozitatea lucrurilor.” (Hollywood Reporter)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu