Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Le las mai intai sa-mi rasune in inima

Frumoșii locuitori de pe Strada Visurilor

Povestea a doi artiști care, guvernați de aceeași “planetă”, oferă celor din jurul lor bucurie și culoare. Povestea noastră începe...

Continuare...


Powered by

Le las mai intai sa-mi rasune in inima

Sorin Tudorde @
15 August 2012

“Trebuie să mărturisesc că nu cânt niciodată un cântec pe care să nu-l iubesc.”

Câteva imagini filmate prezentând-o pe Maria Tănase (un montaj realizat de TVR în anul 1967).

“Niciodată n-am cântat altceva decât cântece populare românești. Veniți de prin împrejurimi și din îndepărtări la oraș, țăranii aciuiți prin mahalaua noastră, după ce-și lăsau lucrul, cu voci când înflăcărate, când domoale, cântau cântecele de acasă. De la ei ştiu cânta, de la ei, de la taica şi de la mama. Multă vreme mi-au rămas în suflet cântecele acelea triste, tărăganate, cu alean, de blestem, de răzbunare, de revoltă, bocete, cântece de leagăn, cântece de nuntă.”

“Nu interpretez imediat cântecele mele, cântecele culese. Le las mai întâi să-mi răsune în inimă şi mult mai târziu, luni sau poate ani mai târziu, le transmit oamenilor. Ani sau luni mai târziu le fac să circule mai departe.”

(foto: wikipedia)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.