Elegiile apusului de soare

La hotarul dintre zi și noapte, acolo unde visarea prinde contur.

V-ați întrebat vreodată de ce cei mai mulți oameni preferă apusul de soare în locul răsăritului? Evident, există o mulțime de explicații prozaice: pentru ca la apus ne e mai puțin somn, pentru că e mai puțin răcoare sau, pur și simplu, pentru că majoritatea oamenilor nu sunt nevoiți să meargă la muncă după apus.

Și, cu toate acestea, mă încăpățânez să cred că totul se explică printr-o nerostită promisiune: aceea a începutului de visare. Fie că este vorba de o visare care prinde contur din ceea ce a fost peste zi, fie că este una ce încolțește din viitorul pe care îl așteptăm. Indiferent dacă este o visare cu ochii deschiși sau una firească, ghemuită sub propriile așternuturi.

Iată în continuare câteva dintre fotografiile artistului indonezian Irving Lubis care, sper eu, să vă îndemne la visare.

Mai multe fotografii pe pagina sa de pe 500px.com.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu