Sax and Tibetan Bowls

Miercuri, 16 octombrie, orele 20:00, Acuarela prezintă Jazz de Mansarde 10 cu Joel Silva din Portugalia și Paolo Profeti din Italia, o îmbinare inedită între sunetul bolurilor tibetane şi al saxofonului alto, vibraţii din registre diferite, dar surprinzător de armonioase.

Experimentală şi integral improvizată, muzica duo-ului Joel Silva – Paolo Profeti este dedicată celor care vor să exploreze limitele interferenţei sunetelor tradiționale şi moderne, estice și vestice. Vă invităm să vă lăsaţi purtaţi de note muzicale alese în atmosfera călduroasă din mansarda Acuarela.

Joel Silva este un artist-healer de origine portugheză care activează în domeniul masajului, dansului şi terapiei prin sunet. Joel a studiat arta bolurilor cântătoare în Nepal şi susține de aproape un an concerte cu aceste boluri, precum şi cu alte instrumente tradiționale, atât solo cât şi în colaborare cu alţi artişti – una dintre formulele cele mai de succes în Bucureşti fiind cunoscută sub titulatura “Kotodama”. Concertele sale meditative se adresează unui auditoriu aflat în căutarea cunoașterii interioare, creând un cadru propice atât pentru meditație, cât şi pentru jam-sessions de contact improvisation (specie de dans contemporan pe care Joel însuși o practică în mod constant).

Paolo Profeti s-a născut în 1978 şi a absolvit Conservatorul Giuseppe Verdi şi Accademia Internazionale della Musica din Milano, fiind prezent pe scena jazz-ului milanez ca saxofonist, compozitor şi profesor. A studiat saxofonul cu maeştri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper şi Mauro Negri, şi a colaborat în proiecte precum Civica Jazz Band , Time Percussion, Contemporary Ensemble, ori To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. În prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta câştigătoare a premiului “Best Italian band of the year” în “TOP JAZZ 2012” ţinut de revista italiană Music Jazz. Colaborează de asemenea cu Mamud Band, una din cele mai importante formaţii italiene de afro-funk, al cărei al doilea album a fost lansat în luna mai. În România, Paolo a stabilit colaborări cu artiști consacrați în lumea jazz-ului, precum Sorin Romanescu, Nicolas Simion, Ciprian Pop, Viorica Pintilie, Ana-Cristina Leonte, Tavi Scurtu, Adi Stoenescu, Michael Acker etc.

Support Artist Fee: 20 lei. Rezervări: 0745 662 889.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu