Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Amabasada biciclistilor

O bucată de zid cu o lucrare a lui Banksy a fost “luată” și scoasă la licitație

Suma de la care care lucrarea este evaluată pe site-ul de licitații? Între 500.000 și 700.000 USD… Anul trecut, cu...

Continuare...


Powered by

Amabasada biciclistilor

Sorin Tudorde @
24 March 2012

Cum am putea avea și noi ceea ce olandezii au deja.

Nu este un secret pentru nimeni: Olanda este țara care are cea mai bună infrastructură destinată bicicliștilor. Puțini sunt însă aceia care știu că această infrastructură este rezultatul unor decizii politice care au început să fie puse în practică încă din 1970… Iată, în cele ce urmează, un scurt film din care cu toții avem de învățat câte ceva. Pentru că degeaba se construiesc în România piste pentru biciclete doar pentru că “așa vrea Europa”. Pentru “a intra lumii” este nevoie să ne schimbăm cu toții mentalitățile. Pentru că nu putem cere politicienilor ceea ce noi nu conștientizăm înainte. Iar apoi îi obligăm să conștientizeze și ei…

Un film realizat de către Dutch Cycling Embassy, o organizație neguvernamentală care, profitând de experiența acumulată, oferă consultanță tuturor celor interesați să implemeteze modelul olandez.

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.