Patru lucruri mai puțin știute despre ciocolată

1. Ciocolata te face mai deștept.

Afrodiziac, hrană a zeilor, simbol al iubirii, ciocolata a căpătat semnificații culturale aparte, fiind asociată cu puterea, religia, dragostea sau luxul. În ciuda miturilor legate de efectele negative ale ciocolatei asupra sănătății, s-a dovedit științific că nu creează carii, nu îți afectează pielea, nu îți dă dureri de cap, iar consumul ei nu surescită.

Mai mult: conform unui studiu efectuat de The New England Journal of Medicine, exista o legătura între consumul de ciocolată – care îmbunătățește funcția cognitivă – și câștigătorii Premiului Nobel (Elveția deține numărul cel mai mare de laureați Nobel și este și lider al consumului de ciocolata: 35 de kg pe an/locuitor).

2. Cea mai scumpă ciocolată costă 250 de dolari. Trufa.

Devenită produs de lux din pricina încălzirii globale (deoarece creșterea temperaturilor duce la restrângerea suprafețelor de teren propice dezvoltării arborilor de cacao), ciocolata a atins prețuri fabuloase.

Cea mai scumpă ciocolata din lume se numește La Madeline au Truffle, se produce doar la comandă de Knipschildt Chocolatier și costă 250 USD.

Este o trufă făcută manual, cu ingrediente naturale, însă prețul nu este justificat de vreun ingredient misterios, ci de dificultatea elaborării fiecărui “bulgăre de fericire”.

3. Cea mai veche ciocolata din lume are mai bine de un veac.

Este vorba despre o cutie cu bomboane de ciocolată descoperită în St. Andrews, Scoția, produsă special, probabil în ediție limitată, cu ocazia încoronării Regelui Edward VII, pe 26 iunie, 1902. O fetiță, Martha Greig, a primit în dar cutia de bomboane și, rezistând tentației, a păstrat-o drept suvenir, lăsând-o apoi moștenire fiicei sale, Freida McIntosh, care, la rândul ei, a donat-o orașului St. Andrews.

4. Există un sortiment de ciocolată care îți desfundă nasul

Popularitatea ciocolatei i-a determinat pe maeștrii ciocolatieri să inventeze unele dintre cel mai trăznite combinații de arome pentru a-i atrage sau, câteodată, descumpăni pe consumatorii înfocați. Printre cele mai trăznite combinații avem Lindt Excellence Wasabi Dark Chocolate Bar, care îți desfundă instantaneu nasul. Motivul? Conține, precum îi spune și numele, hrean japonez – wasabi. Iată și alte câteva exemple de combinații ciudate: Al Nassma Camel Milk Chocolate – ciocolată cu lapte de cămilă, Newtree Tranquility Milk Chocolate, Lavender – cu lavanda și Chocolate waffers with Real Ants – ciocolată cu… furnici.

Clara Burghelea – Movies, Chocolate, Books

(surse: 1, 2, 3)

Clara Burghelea

Clara Burghelea De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu