Vointa de roman

Două articole, aceeași viață.

Nu are antebrațe, dar cântă la tobe. Românul care a uimit lumea muzicală şi presa internaţională”, anunță, zgomotos, titlul de pe Mediafax. “Un român care nu are antebraţe uimeşte presa internaţională şi întreaga lume prin felul în care reuşeşte să cânte la tobe. Cornel Hrişcă-Munn s-a născut în 1991, în România, fără antebraţe şi cu un picior care are un defect. În prezent, el este student la Oxford, la Teologie şi Filosofie, şi, “dacă poţi crede, poate cânta la tobe”, notează presa străină despre românul adoptat de soţii britanici Munn.” Iar “presa străină” invocată înseamnă, în fapt, un articol publicat de The Huffington Post.

Iar acum, tot despre Cornel Hrişcă-Munn, pe site-ul România TV: “Un tânăr român uimeşte Occidentul cu voinţa sa. Deşi s-a născut fără mâini şi a fost abandonat la naştere, Cornel este acum student în anul I la Oxford. Presa britanică relatează cazul cutremurător al tânărului, care are şi o deformaţie la piciorul drept. Cornel Hrişcă-Munn s-a născut în 1991. Medicii i-au dat doar câteva zile de trăit. Micuţul a fost dus într-un orfeliant unde a fost lăsat, împreună cu alţi copii nedoriţi sau cu dizabilităţi. Destinul lui Cornel a sfidat realitatea vremurilor. Britanica Doreen Munn, mamă a patru fete, a fost impresionată de cazul său, făcând tot posibilul să ajungă în România. În Marea Britanie, Doreen a vorbit cu mulţi medici despre starea lui Cornel, iar un spital privat s-a oferit să-l trateze. “Am obţinut permisiunea de la părinţii lui Cornel şi de la autorităţile române şi, în 1993, am reuşit să-l înfiem pe băiat”. Cornel are acum 20 de ani şi spune că părinţii lui britanici l-au crescut ca pe fiul lor. “Nu las dizabilitatea fizică să-mi stea în cale. Găsesc mereu soluţii pentru ceea ce nu pot face. Sunt un luptător”, a declarat Cornel, citat de “The Telegraph“. Tânărul studiază la Oxford psihologia şi teologia, este un student exemplar şi se ocupă de o asociaţie caritabilă. “Cornel Romanian Rehabilitation Centre Trust” strânge fonduri pentru copiii cu dizabilităţi.”

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu