Un italian și un irakian ar putea aduce România în paginile National Geographic

Cele mai bine plasate fotografii referitoare la România din competiția omagială organizată de National Geographic.

Pentru a celebra 125 de ani de la apariție, National Geographic (revistă a cărei ediție tipărită apare lunar încă din octombrie 1888), a organizat o competiție deschisă pentru toți pasionații de fotografie. Având ca temă “Exploring Our Changing World“, fotografi amatori sau profesioniști din lumea întreagă își pot trimite trimite fotografiile, iar editorii National Geographic le vor alege pe acelea care îi impresionează cel mai mult pentru a le publica în numerele viitoare ale ediției tipărite.

Competiția se va încheia pe 22 octombrie 2013, iar până în prezent România ar putea fi prezentă în ediția tipărită a publicației grație fotografiilor realizate de italianul Lorenzo Papi și de irakianul Saif Alazawy.

Lorenzo Papi

Două dintre fotografiile italianului Lorenzo Papi se află în topul preferințelor editorilor National Geographic. Ambele din cadrul ciclului Trenuri în București.

Această fotografie a primit din partea lui Cory Richards, fotograf la National Geographic, următoarea recomandare:

“Îmi plac toate fotografiile alb-negru cuprinse în această serie. Lumina este teatrală, iar sentimentele sunt neprelucrate. De fiecare dată când călătoresc, simt cumva că sunt suspendat, iar Pământul continuă să se rotească și să se schimbe… Simt același lucru în această fotografie. Este o imagine este evocativă și mă determină să vreau să văd mai mult. Bine lucrat.”

Cealaltă fotografie plasată și ea foarte bine în cadrul competiției este aceasta.

Saif Alazawy

Irakianul Saif Alazawy este prezent pe lista fotografiilor favorite cu o imagine conceptuală având următoarea descriere:

“Chiar dacă îți îngropi fața în palme, vei vedea ceea ce nu vrei să vezi”.

Și care este legătura cu România? Ei bine… Născut în Bagdad,  Saif Alazawy este absolvent al UNATC și locuiește în prezent în București. Și este foarte pasionat de parkour. Cât de pasionat?

Iar dacă aveți cumva vreun dubiu privind locul în care a fost realizată fotografia, iată și un scurt film al lui Saif. Un film despre București și despre parkour.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu