Stephen Hawking: 10 sfaturi de viață

“Dacă eşti îndeajuns de norocos şi îţi găseşti iubirea vieţii, aminteşte-ţi că este acolo şi nu renunţa la ea.”

“A fost o pierdere de timp cât am fost supărat pe mine pentru handicapul meu. Dar omul trebuie să îşi continue viaţa orice s-ar întâmpla şi nu cred că m-am descurcat chiar rău. Ceilalţi oameni nu au timp pentru tine dacă tu însuţi eşti supărat şi nemulţumit de tine însuţi mereu.

Dacă ai un handicap, probabil, nu este vina ta, dar nu este bine să dai vina pe lume sau să te aştepţi să îi fie milă de tine. Trebuie să ai o atitudine pozitivă şi trebuie să faci tot ce poţi mai bun în situaţia în care te afli, în cazul în care ai un handicap fizic, nu-ţi poţi permite să fii de asemenea handicapat şi din punct de vedere psihologic. În opinia mea, ar trebui să te concentrezi pe activităţile în care handicapul tău fizic nu va reprezenta un handicap grav…”

Oricât de grea ar fi viaţa, există un lucru pe care îl putem face fără să ne coste nimic: să privim cerul în loc să tot privim în jos…

Am observat că până şi cei care spun că totul este predestinat şi că nu putem schimba nimic se uită în stânga şi-n dreapta înainte să treacă strada.

Cel mai mare duşman al cunoaşterii nu este ignoranţa, ci iluzia cunoaşterii.

Inteligenţa este abilitatea de a te adapta la schimbare.

Contează dacă pur şi simplu nu te dai bătut.

Suntem doar o rasă avansată de maimuţe pe o planetă neînsemnată a unei stele extrem de obişnuite. Dar noi putem înţelege Universul. Asta ne face ceva foarte special.

Orice lucru contează, atât timp cât nu renunţi la el.

Oamenii tăcuţi au cele mai zgomotoase minţi.

Data viitoare când cineva îţi reproşează că ai comis o greşeală, spune-i că s-ar putea să fie un lucru bun. Fără imperfecţiune, noi doi nu am exista.

Unu, aminteşte-ţi să priveşti spre stele, nu în jos, la picioare. Doi, nu renunţa niciodată la muncă. Munca îţi oferă un scop şi viaţa este goală fără ea. Trei, dacă eşti îndeajuns de norocos şi îţi găseşti iubirea vieţii, aminteşte-ţi că este acolo şi nu renunţa la ea.

Stephen Hawking
(8 ianuarie 1942 – 14 martie 2018)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Un comentariu

  1. Stratulat Neculai

    STEPHEN, a scos in evidenta o mica parte a unei foste gigantice filosofii. A dat ,,curs” unor fraze altcumva interpretate, in comparatie cu originalul lor. Acest fapt da nota unui studiu aprofunat asupra filosofiei. Dar, doar asupra teoriei actuale a filosofiei: fara de stiinta asupra lumii si a vietii. Filosofii ,,originali”, ai <>; de ,,inceput”, cunosteau perfect practica tuturor TEORIILOR enuntate. FILOSOFIA LOR a fost: ,,ZADARNIC TE UITI LA STELE; ATATA TIMP CAT NU-TI CUNOSTI NICI MACAR PICIORUL”! ,,DARAMITE TRUPUL {CARNEA}! ”
    STEPHEN, a fost ,,un vrut a fi corector”, al multor teorii filosofice, dar nu i-a reusit nici macar o punere in practica.

Adaugă comentariu