Scotienii ofera lectii de dans la bara pentru a atrage cititorii la biblioteca

Pentru că, nu-i așa, în Scoția lucrurile sunt mereu altfel decât ne-am aștepta.

Autoritățile locale din zona Midlothian, Scoția, sunt mândre că sunt primele care organizează o sesiune gratuită de lecții de dans la bară pentru a promova apetitul pentru lectură ți mersul la bibliotecă. Astfel, pe data de 2 februarie 2013, zi în care în Scoția este sărbătorita “Ziua dragostei pentru biblioteci”, în Biblioteca Mayfield din orașul scoțian Dalkeith vor fi ținute lecții de dans la bară, între orele 13:30 și 15:00, pentru toți vizitatorii bibliotecii cu vârsta mai mare de 16 ani.

“Dansul la bară este un mijloc distractiv şi interesant de a încuraja mai mulți oameni să intre în biblioteci, să încerce toate serviciile care le sunt oferite și, în cele din urmă, să împrumute cărți”, a declarat Bob Constable, responsabilul pentru servicii publice și petrecerea timpului liber dîn Consiliul local.

Alte biblioteci din zona Midlothian oferă tenis de masă cu cărțile, muzică country, masaj facial sau provoacă părinții și copii să se întreacă în competiții pe Xbox.

Notă: știrea publicată și de The Daily Record a fost preluat și de Agerpres (și de aici, rapid de o mulțime de ediții online). Problema este că Agerpres-ul a tradus “pole-dancing” prin “striptis” (asta pentru a nu mai vorbi despre alte inexactități)… Și, pentru a vă convinge că între dansul la bară și dansul erotic există o mare diferență, vă invit să vedeți acest scurt material filmat.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu