Salariu de 100.000 de euro pe luna. In Bucuresti

Peste 100.000 de euro pe lună. Atât a încasat anul trecut cel mai bine plătit salariat din Capitală, potrivit datelor furnizate pentru Forbes România de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti. Chiar dacă nu au fost oferite informaţii precum sexul, vârsta sau compania care a plătit un astfel de salariat (aceste date intră sub incidenţa secretului fiscal), ştim că cel mai prolific angajat din Capitală are reşedinţa în sectorul 2 şi lucrează în imobiliare. Oricât de surprinzător ar părea în condiţiile crizei din domeniul imobiliar, alţi patru angajaţi în acest domeniu figurează printre cei mai bine plătiţi locuitori din Bucureşti, toţi din sectorul 2 al Capitalei.” Sau, altfel spus, un salariu de 1,3 milioane de euro pe an… Nu sună rău deloc, nu-i așa? Citim în continuare: “În top 10 se mai află contribuabili din consultanţă, cu salarii anuale cuprinse între 375.000 de euro şi 715.000 de euro, precum şi din domeniul administrării fondurilor − 863.000 de euro pe an. Oficial, există în Bucureşti 693.334 de salariaţi, care au încasat anul trecut 1,85 de miliarde de euro, rezultând astfel un salariu mediu lunar de 223 de euro”. ♣ Și, dacă tot vorbim despre bani, iată un exemplu de acțiune rapidă pe facebook (și de politicianism ieftin): vineri, 25 mai, într-un interviu acordat The Guardian, Christine Lagarde, directorul general al FMI, afirma că “are mai multă compasiune pentru copiii din Africa sub-sahariană privaţi de şcoli decente, decât pentru mulţi dintre greci” și le spunea “să nu se aștepte la compasiune”. Firesc, grecii s-au supărat. Și au pornit să-și arate indignarea pe pagina de facebook a reprezentantei FMI. Ba chiar mai mult, duminică au creat și pagina de facebook Grecii împotriva lui Lagarde. Și tot duminică, doamna Lagarde posta pe facebook un mesaj de împăciuire.

De unde se vede că, în cele din urmă, trăim într-o lume plină de compasiune. ♣ Iar dacă tot vorbim despre compasiune, iată și una dintre cele mai neașteptate fotografii de (după) nuntă.

Și, în final, un loc de joacă cu totul și cu totul neinspirat

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu