Poftiti la WebCultura!

WebCultura.ro se adresează tuturor celor pasionaţi de cultură şi online, fie că este vorba despre artişti, critici de artă, personalităţi din domeniul culturii, fie specialişti din domeniul online, marketing, comunicare şi PR.

Ganduri. La inceput de drum.

WebCultura.ro este realizat de participanţii la Internship 2.0, un internship online axat pe teme de PR cultural, organizat de Sorin Tudor şi dedicat iubitorilor de cultură, comunicare şi online.

[citat]Andhra Gafencu: “O proiecţie a manifestărilor culturale în virtual”.[/citat]

“Cred că webcultura s-a conturat iniţial ca o proiecţie a manifestărilor culturale în virtual, dar în momentul de faţă mi se pare că rotunjeşte cultura. Ceea ce e inevitabil şi indispensabil, pentru că, de fapt, întreg mediul online completează tot ce suntem sau facem în offline. Văd proiectul WebCultura ca pe o platformă (on- şi offline) care cuprinde şi completează spaţiul cultural românesc, aducând la lumină tendinţele de pe plan internaţional, care pot funcţiona foarte bine ca exemple.” ne spune Andhra Gafencu.

[citat]Cristina Dima: “locul unde offlineul se întâlnește cu onlineul.”[/citat]

“Webcultura e locul unde offlineul se întâlnește cu onlineul pentru a completa formele de cultură. Este, în sfârsit, un mod “occidental” de a privi cultura, de a înțelege că trebuie să găsească toate modalitățile de a ajunge  la public. Onlineul în România începe să prindă o formă solidă și este timpul să realizăm cu toții că ești “mort” dacă nu ești în online.” argumentează Cristina Dima.

[citat]Daniela Ștefănescu: “WebCultura vrea să provoace reacții, reflecții.” [/citat]

“Vreau să cred că WebCultura va fi mai mult decat un alt portal care să ofere oamenilor o alternativă de ieșit în oraș sâmbăta seara într-un context cultural.WebCultura va oferi un cadru de dezbatere între mai multe comunități importante: pasionați și specialiști în sfera online-ului, social-media, relații publice, operatori culturali și artiști, consumatori culturali activi. Prin crearea acestor rețele, proiectul va avea implicații practice și va răspunde nevoii de conectare a culturii la schimbările socio-culturale ale erei 2.0. Dincolo de dorința de a ilustra o realitate care face parte din viața noastră de zi cu zi, acaparată de virtual, WebCultura vrea să provoace reacții, reflecții.” (Daniela Ștefănescu)

[citat]Ruxandra Oancea: “locul unde Ea-Cultura şi EL – Internetul au ocazia să se vadă”.[/citat]

“Îmi doresc foarte mult ca Webcultura să devină un site de matrimoniale! Un site de matrimoniale ce va da naştere doar unor căsnicii fericite, bazate pe comunicare, negociere, compatibilitate şi bineînţeles, pe iubire. Aş vrea să fie locul unde Ea-Cultura şi EL – Internetul au ocazia să se vadă, să stea la taclale, să se placă, să negocieze şi apoi chiar să se iubească. Ulterior chiar să îşi unească destinele definitiv. Casă de piatră!” ne mai spune Ruxandra Oancea.

[citat]Miruna Meirosu: “Un proiect născut din drag de cultură.”[/citat]

“Webcultura va fi locul unde poți veni pentru a constata și a striga cât poți de tare că internetul și-a pus amprenta pe viața ta. Un proiect născut din drag de cultură, care încurajează inițiativele de a aduce formele acesteia cât mai aproape de public. Mai mult, un punct de plecare pentru evenimentele culturale, din offline în online și invers.” declară Miruna Meirosu.

[citat]Gabriel Udrescu: “Webcultura este un loc pe care omul trebuie să-l acceseze cu drag.”[/citat]

“Gabriel Udrescu  spune că “Webcultura e un loc unde educăm oamenii să îşi readucă aminte de valorile de bază ale umanităţii, pe care majoritatea le-a uitat, fiindcă suntem cu toţii prinşi în vâltoarea prezentului şi am ajuns să fim blocaţi în rutina lui 2010: muncă, muncă şi iar muncă.  Webcultura este un loc pe care omul trebuie să-l acceseze cu drag, adaptat cerinţelor zilelor noastre. În spatele webculturii sunt oameni care apreciază arta, cultura şi internetul.
Webcultura ar trebui să fie pentru fiecare dintre noi cafeaua de dimineaţă şi ţigara de după. Fără alte explicaţii suplimentare.”

[citat]Iulia Popoiu: “Vrem să creeze o comunitate.”[/citat]

“WebCultura poate fi percepută la prima vedere ca fiind un concept care unește cultura cu online-ul. Dar este mai mult de atât. Vrem ca WebCultura sa depășească barierele unei platforme care promovează cultura și să creeze o comunitate a iubitorilor de artă și cultura unde tinerii artiști pot să interacționeze, să facă schimb de idei și concepte și să găsească soluții utile pentru a se promova și în mediul online.” crede Iulia Popoiu.

[citat]Raluca Duta: “o “cameră” online plină cu bunătăți culturale.”[/citat]

Raluca Duta afirmă că “Webcultura este Acel context creat pentru ca tu să renunți la așteptări și să te bucuri de frumosul din cultură, care se mută din offline în online, aducând un plus de valoare, o privire dintr-un alt unghi asupra culturii, la care Webcultura nu doar se uită ci mai ales privește, încearcă să o educe, să o învețe cum să fie mai target oriented, dar să-și păstreze, în același timp originalitatea și amprenta artiștilor care o creează. Iar site-ul Webcultura – o “cameră” online plină cu bunătăți culturale, o îmbinare perfectă de articole documentate, articole de opinie și de „how to-uri” online pentru artiști și operatorii culturali, un loc în care cultura nu poate decât să se dezvolte și să câștige publicul online.

[citat]Irina Bartolomeu: “WebCultura este o stare de spirit.”[/citat]

Iar eu… Eu consider ca, metaforic vorbind, WebCultura este o stare de spirit. Astăzi nu mai putem separa cultura de online. Cum poate ajuta online-ul cultura? Prin interactivitate, accesibilitate, ubicuitate și conectivitate. Online-ul este noua realitate. Astăzi, printr-un simplu click, poți avea la dispoziție întreaga lume. Muzee, vernisaje, galerii de arta, workshop-uri, festivaluri de filme, concerte etc. Webcultura.ro este acel spațiu în care se întrepătrund artele, artiștii, amatorii de cultură cu specialiștii și pasionații de online, comunicare și pr.

Poftiti la WebCultura. Bine v-am gasit!

Irina Bartolomeu

Irina Bartolomeu LinkedIn | Twitter | Facebook | De același autor

Pasionata de online si comunicare.

Recomandări

Adaugă comentariu