Ocolul Pământului în 66 de ore

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

De la Magellan și Columb, la Vespucci și Vasco da Gamma: suntem fascinați de spiritul aventurier, de sacrificiul propriu și de scânteia de care au fost mânați.

Vremurile sunt demult apuse, ultima frontieră cucerită fiind Luna. Oamenii nu se schimbă, suntem încă fascinați de idee, de nou, de necunoscut.

Expediția lui Magellan a reușit în aproximativ 26.000 de ore. Să-i urmărim pe pilotii Lufthansa, circumnavigând îndoar 66 ore.

De ce nu am numit America, Columbia? De ce am numit Columbia, Columbia?

Frankfurt–> Chicago–> Honolulu–> Auckland–> Melbourne–> Penang–> Lahore–> Sharjah–> Frankfurt  = aproximativ 40.000 km.

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu