O faptă bună, la-ndemână

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Și tu poți ajuta.

Pentru ca am discutat despre rău, vreau sa menționez un lucru despre bine. Am purtat o discuție acum câțiva ani, într-un taxi, cu un șofer care a lucrat o perioada pentru organizația Samusocial. Eu fiind pe vremea aceea interesat de organizațiile neguvernamentale, am ascultat,  în ideea ca am să mă implic. Conjunctura nu era ideală pentru mine în acel moment și până la urma nu i-am ajutat. Văd astăzi, pe o rețea de socializare, un proiect care este lăudabil. Nu suntem asociat cu Samusocial și nici nu mi-au cerut mie (sau WebCultura) sa le fac “reclamă”. România nu este o țară cunoscută pentru cultura voluntariatului și nici pentru implicarea noastră prin donații. Poate reușim să schimbam asta…

Odată cu începerea noului an școlar, copiii ce provin din familiile care locuiesc în condiții grele, în stradă sau barăci improvizate, au nevoie de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru anotimpul rece, pentru a merge la școală.

Cei care au uniforme impuse de instituția de învățământ, au nevoie de cămăși și bluze albe pentru a le purta pe dedesubtul uniformei, iar pentru orele de sport au nevoie de trening și încălțăminte sport specifică.

Nevoile identificate până în prezent sunt următoarele:
– îmbrăcăminte pentru copii de vârsta 6 – 14 ani;
– încălțăminte – mărimi între 34 – 38.

Cei care pot ajuta prin donații, le pot aduce la sediul din Șoseaua Grozăvești (vezi aici harta) pe tot parcursul lunii octombrie, în zilele de luni și joi de la ora 9:00 la ora 19:00, iar în zilele de marți, miercuri și vineri de la ora 9:00 la ora 16:00.

(foto)

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu