O cerere in casatorie bizara

Întrebare: cât de romantică e o cerere în căsătorie dintre un țânțar și un armăsar?

Dintr-o piesă precum “Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, ar trebui să iei aminte că ea, cererea în căsătorie nu e deloc ușoară. Cu atât mai mult cu cât două personalități puternice se apucă să-și discute averile sau să-și compare cățeii și uită de fapt de scopul și de durata vizitei.

Cehov îl surprinde pe ipohondrul Ivan Vasilievici Lomov în inițiativa lui de a o cere de soție pe Natalia Stepanovna, fiica vecinului său. Dragostea vine din tachinare, astfel că, înainte să-și dea seama ce drum vor parcurge, cei doi îl testează, involuntar. prin mici-mari contraziceri.

Dar cum participăm la o astfel de piesă când actorii au 20 și ceva de ani?

Piesa “Cerere în căsătorie”, jucată de trei studenți la actorie, coordonați de Cristian Toma și George Grigore, a avut mare succes sâmbătă, la Inlight Theatre Pub.

Marius Voicu nici nu ne-a făcut să ne gândim că Ivan Vasilievici Lomov avea 35 de ani, dar ne-a transmis nefericirea lui prin ipohondria lui și prin dorința lui critică de a se căsători cât mai repede. Tânăr ca tânăr, dar rolul și l-a făcut în primul rând prin expresia feței și apoi, nu era el ferm în fața Nataliei, dar dădea impresia de argumente valide, noroc cu “pământul mătușichii”.

Caddy Bulgaru a fost tatăl Nataliei, puțin alcoolic, dar își iubește mult fata și o apără în fața minciunilor lui Vasilievici, chiar îl dă afară și îl recheamă la dorința fetei. Din nou, am uitat de vârsta actorului, domol și parcă înțelept în superficialitatea lui, înțelege iubirea năstrușnică dintre cei doi și o susține.

Sigrid Bălțătescu a adus o Natalia Stepanovna rebelă și fermă în argumente. Bineînțeles că nu exista cale de mijloc și ce era al ei, era al ei. Dependentă de iubirea tatălui ei, Natalia cerea ajutor în argumente, deși îl voia pe Ivan Vasilievici. Delicatețea actriței punctează pe ici colo că stropul de iubire pentru Vasilievici există, dar nu e mai presus de dreptatea ei, astfel că țânțarul pișca și armăsarul se zbătea.

Și, cum vă datoram un răspuns încă de la începutul articolului…

Răspuns: nu e romantică, dar iese din țânțar armăsar.

Alexandra Bujenita

Alexandra Bujenita De același autor

Pentru a publica în cadrul Cenaclului WebCultura trimite-ne textul tău prin intermediul acestui formular. Și, nu în ultimul rând, te rugăm să citești și cele câteva rânduri scrise aici. Important: autorii care au publicat deja cel puțin trei creații în paginile Cenaclului și doresc pagini de autor sunt rugați să ne contacteze prin intermediul aceluiași formular.

Recomandări

Adaugă comentariu