NexT Kids – un scurt program de filme, un lung program de jocuri

La Festivalul International de Film NexT, cinematograful Scala se va transforma, pentru o zi, într-un adevărat tărâm fermecat pentru copii.

Cea de-a doua ediție a programului NexT Kids are loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11 și pregătește un program cu filme fascinante, cu jocuri distractive și multe alte surprize.

Programul NexT Kids, destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, cuprinde o serie de  filme scurte, majoritatea animații, din Marea Britanie, Germania, Elveția și România care vorbesc în mod emoționant, surprinzător, amuzant, înduioșător despre timp, magie, prietenie, onoare, sălbăticie, curaj, sacrificiu și consolare. Tehnicile de animație, muzica și sunetele, fantezia debordantă, jocul copiilor actori se reunesc în acest program ce se dorește o experiența cinematografică lejeră, foarte agreabilă și greu de uitat.

Proiecția de o oră va fi urmată, în holul cinematografului Scala, de două ore de activități menite să-i distreze pe micuții spectatori, care vor fi invitați să voteze și să comenteze în mod inedit filmul și personajul preferat, să recreeze mascotele NexT sau obiectele din filme și să exploreze spațiul cinematografului amenajat special pentru proiecția NexT Kids. Nu vor lipsi creioanele colorate, jucăriile, instrumentele muzicale, acuarelele și multe alte lucruri care vor pune la încercare creativitatea și talentul celor mici pentru desen, muzică și spus povești.

Anul acesta, NexT Kids se mândrește și cu prezența unor invitați speciali. Anna Bergmann, autoarea filmului Hokus Pokus, va pregăti pentru tânărul public o mini-lecție de cinema și animație. Regizoarea, născută la Moscova, studiază animație la renumita școală de film Konrad Wolf de la Potsdam. Când era mică visa să devină clovn iar ocupația ei preferată era să deseneze pe tapet, să declame poezii și să spargă porțelan. Regizoarele Cristina Iliescu și Stanca Radu au creat Filmminimo, o companie de producție de filme educative pentru copii care își propune să realizeze o serie de scurtmetraje cu teme inspirate din programele școlare de la grădiniță și școală. Cele două vin la NexT Kids cu filmul Experimentul timp, primul lor scurtmetraj pentru copii și un proiect de pionierat pe care NexT îl îmbrățișează cu mare entuziasm. Dr. Ilinca Cioculescu, fondatoarea adăpostului Toboc-Tei pentru cai abandonați, se va alătura publicului NexT Kids cu multe povești despre cai și copii.

Invitatul cu totul și cu totul special al acestei ediții NexT Kids este Boss, un cățel foarte mare, foarte negru și foarte înțelept. Acesta va face o vizită la Cinema Scala pentru a oferi spectatorilor un exemplu de ascultare și cooperare, iar special pentru copiii de la NexT Kids chiar și autografe!

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu