Mi se cuvine

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Datorită studiilor pe care le-am făcut, cunosc destul de bine matematica și sunt dispus să îi ajut pe oameni.

În prezent lucrez cu un cuplu, nu îmi este greu și nu le cer bani. Cred, cu fermitate, în ideea că oamenii trebuie ajutați. Nu am nevoie de monumente, bani, cafele și nici nu consider că faptele bune trebuie răsplătite. În momentul în care aștepți ceva, nu faci o fapta bună, faci un schimb.

Îmi sună telefonul în timpul meditației, nu-i răspund individului, însă mă justific după câteva ore când vorbesc cu dânsul. Îmi cere să-l ajut și pe el la matematică și îi spun că nu pot acum, sunt foarte ocupat până la sfârșitul săptămânii și că am să îl ajut sâmbătă.

“Când vine vorba să mă ajuți și pe mine, te gândești doar la ce ai tu de făcut. Cum rămâne cu ce am eu de făcut?”

Nu sunt maică-sa, nu sunt un sfânt și nu îi sunt dator. Mulți oameni suferă de percepția că lor li se cuvine, că sunt speciali și că merită. De multe ori, nu merită absolut nimic: dacă aleg să fac ceva, fac pentru că vreau.

Este o atitudine foarte prevalentă și sunt de părere că este una din marile probleme ale societății: elevul care copiază la bac, copiază pentru că are impresia că diploma i se cuvine (faptul că nu a învățat fiind irelevant).  Politicianul corupt, care fură, fură pentru că are impresia că banii i se cuvin. Fostul iubit care își desfigurează prietena când află că s-a terminat, o bate pentru că are impresia ca ea îi aparține și că i se cuvine (dacă nu te am eu, nu te va avea nimeni).

Oamenii cu această mentalitate sunt periculoși, nu se știe de ce sunt capabili pentru a avea ce ei consideră că este deja al lor. Este necesar să privim către adevăr și să conștientizăm că, de fapt, nu merităm aproape nimic de la alții. Merităm lucrurile pe care le-am realizat pe spinarea noastră, oamenii nu ne sunt datori.

Banksy

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu