Marimea conteaza!

Sculpturile gigantice încep să cucerească lumea.

Pare că avem de a face cu un nou trend: sculpturi de mari dimensiuni (chiar foarte mari dimensiuni) au început sa se ivească în tot mai multe orașe europene. Cu un scop bine determinat: turismul.

Suedia: Marele Iepure Galben

Marele Iepure Galben este o creație a artistului olandez Florentijn Hofman. Înaltă de 13metri, sculptura – care a costat aprozimativ 15.000 de euro – este amplasată în centrul orașului suedez Örebro, cu prilejul Bienalei de Artă. Marele Iepure Galben este construit din lemn și, potrivit oficialităților, a atras în oraș un număr important de turiști din țară și străinătate. Poate fi admirat în până pe data de 11 septembrie.

Germania: Doamna lacului

Doamna lacului are o înălțime de 3,5 metri și a fost instalată, la începutul lunii august, pe lacul Alster din Hamburg, cu scopul declarat de a atrage turiștii. Este creația lui Oliver Voss (directorul Academiei de publicitate Miami Ad School) şi a fost expusă pentru o perioadă de zece zile.

Austria: Opera de pe lac

Opera de pe lac este marcă înregistrată a Festivalului Bregenz. Cu o capacitate actuală de 6.800 locuri, Festivalul uimește de fiecare dată prin decorurile sale încă din 1946, anul său de debut. Puteți să vedeți galeria de imagini urmând acest link,

Olanda: Marele urs

Lucrarea se numește Staalman, după numele piațetei în care se află. Sculptura are 11 metri înâlțime, este realizată din beton și este amplasată într-unul dintre cele mai noi cartiere din Amsterdam.

Indonezia: Luz

Și, pentru a arată că giganții nu se limitează la a cuceri Europa, iată și un exemplu din Indonezia.

Luz este creația artistului indonezian Eddi Prabandono și o reprezintă pe fiica sa. A fost construită din 25 de tone de lut, are o înălțime de 4 metri și a fost expusă în orașul Yogyakarta, cu prilejul expoziției anuale de artă Jog Art.

Webcultura are nevoie de susținerea ta. Ne poți sprijini prin intermediul unui abonament lunar

sau prin intermediul unei donații.

Mulțumim.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu