Marimea conteaza!

Sculpturile gigantice încep să cucerească lumea.

Pare că avem de a face cu un nou trend: sculpturi de mari dimensiuni (chiar foarte mari dimensiuni) au început sa se ivească în tot mai multe orașe europene. Cu un scop bine determinat: turismul.

Suedia: Marele Iepure Galben

Marele Iepure Galben este o creație a artistului olandez Florentijn Hofman. Înaltă de 13metri, sculptura – care a costat aprozimativ 15.000 de euro – este amplasată în centrul orașului suedez Örebro, cu prilejul Bienalei de Artă. Marele Iepure Galben este construit din lemn și, potrivit oficialităților, a atras în oraș un număr important de turiști din țară și străinătate. Poate fi admirat în până pe data de 11 septembrie.

Germania: Doamna lacului

Doamna lacului are o înălțime de 3,5 metri și a fost instalată, la începutul lunii august, pe lacul Alster din Hamburg, cu scopul declarat de a atrage turiștii. Este creația lui Oliver Voss (directorul Academiei de publicitate Miami Ad School) şi a fost expusă pentru o perioadă de zece zile.

Austria: Opera de pe lac

Opera de pe lac este marcă înregistrată a Festivalului Bregenz. Cu o capacitate actuală de 6.800 locuri, Festivalul uimește de fiecare dată prin decorurile sale încă din 1946, anul său de debut. Puteți să vedeți galeria de imagini urmând acest link,

Olanda: Marele urs

Lucrarea se numește Staalman, după numele piațetei în care se află. Sculptura are 11 metri înâlțime, este realizată din beton și este amplasată într-unul dintre cele mai noi cartiere din Amsterdam.

Indonezia: Luz

Și, pentru a arată că giganții nu se limitează la a cuceri Europa, iată și un exemplu din Indonezia.

Luz este creația artistului indonezian Eddi Prabandono și o reprezintă pe fiica sa. A fost construită din 25 de tone de lut, are o înălțime de 4 metri și a fost expusă în orașul Yogyakarta, cu prilejul expoziției anuale de artă Jog Art.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu