Sculpturile gigantice încep să cucerească lumea.
Pare că avem de a face cu un nou trend: sculpturi de mari dimensiuni (chiar foarte mari dimensiuni) au început sa se ivească în tot mai multe orașe europene. Cu un scop bine determinat: turismul.
Suedia: Marele Iepure Galben
Marele Iepure Galben este o creație a artistului olandez Florentijn Hofman. Înaltă de 13metri, sculptura – care a costat aprozimativ 15.000 de euro – este amplasată în centrul orașului suedez Örebro, cu prilejul Bienalei de Artă. Marele Iepure Galben este construit din lemn și, potrivit oficialităților, a atras în oraș un număr important de turiști din țară și străinătate. Poate fi admirat în până pe data de 11 septembrie.
Germania: Doamna lacului
Doamna lacului are o înălțime de 3,5 metri și a fost instalată, la începutul lunii august, pe lacul Alster din Hamburg, cu scopul declarat de a atrage turiștii. Este creația lui Oliver Voss (directorul Academiei de publicitate Miami Ad School) şi a fost expusă pentru o perioadă de zece zile.
Austria: Opera de pe lac
Opera de pe lac este marcă înregistrată a Festivalului Bregenz. Cu o capacitate actuală de 6.800 locuri, Festivalul uimește de fiecare dată prin decorurile sale încă din 1946, anul său de debut. Puteți să vedeți galeria de imagini urmând acest link,
Olanda: Marele urs
Lucrarea se numește Staalman, după numele piațetei în care se află. Sculptura are 11 metri înâlțime, este realizată din beton și este amplasată într-unul dintre cele mai noi cartiere din Amsterdam.
Indonezia: Luz
Și, pentru a arată că giganții nu se limitează la a cuceri Europa, iată și un exemplu din Indonezia.
Luz este creația artistului indonezian Eddi Prabandono și o reprezintă pe fiica sa. A fost construită din 25 de tone de lut, are o înălțime de 4 metri și a fost expusă în orașul Yogyakarta, cu prilejul expoziției anuale de artă Jog Art.