La TIFF 2013, JTI prezinta Dancing on broken glass

JTI Romania este pentru a patra oara consecutiv partener al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF).

In cadrul editiei din acest an a festivalului, JTI prezinta pe 5 iunie, orele 19.15, la cinematograful Florin Piersic din Cluj, proiectia speciala a filmului slovac Dancing on broken glass, regizat de Marek Ťapák.

Un film despre dragoste şi dans, muzica si culmi muntoase, traditie si magie, pe fundalul unor imagini superbe din Slovacia, o tara aflata exact in inima Europei.

Pelicula prezinta o serie de fresce despre nevoile simple ale oamenilor şi despre sentimente, despre dragoste si experiment. Povestea se desfasoara cu putine cuvinte, cu multa muzica autentica şi secvente de dans irezistibile. Elemente la fel de dinamice, crude si sincere ca şi vieţile personajelor principale. Dancing on broken glass a fost premiat la Festivalul de film de arta de la Teplice in 2012 si, ulterior, prezentat la Festivalul de film din Karlovy Vary.

De-a lungul ultimilor 12 ani, JTI si-a legat constant numele de cele mai desavarsite expresii ale dansului. Intalnirile JTI, eveniment anual devenit un reper cultural de exceptie, a adus pe scenele romanesti nume ca Bejart Ballet Lausanne, Culberg Ballet, Tango Pasion, Alvin Ailey, Joaquin Cortes, Nacho Duato, Baletul din Monte Carlo, Sylvie Guillem si Russell Maliphant, Gigi Caciuleanu si Baletul National Chilian, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco sau, in aceasta toamna, Vortice Dance Company.

In cadrul TIFF, JTI continua traditia Intalnirilor si prezinta la fiecare editie filme de arta, legate de lumea dansului: La Danse in regia lui Frederick Wiseman si Pantofiorii rosii, in regia lui Michael Powell si Emeric Pressburger, in 2010, Pina lui Wim Wenders, premiera, in Romania, a proiectiei 3D, in 2011, iar in 2012 Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed si Christian Holten Bonke.

TIFF este primul festival international de film de lung metraj din Romania, fiind infiintat in anul 2002 si organizat de Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc. La TIFF au fost prezentate, in premiera, multe dintre filmele care au marcat istoria cinematografiei romanesti: Occident, Moartea domnului Lazarescu, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, California Dreamin’(Nesfarsit) si castigatorul Palme D’Or in 2007 – 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, precum si Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Marti, dupa Craciun sau Aurora, filme prezentate in programul Festivalului de la Cannes 2010, ori Loverboy, prezentat in cadrul Festivalului de la Cannes 2011, si Morgen, intrat in competitia din 2012 pentru premiul Oscar, la categoria “cel mai bun film străin”.

WebCultura

Recomandări

Adaugă comentariu