JTI continuă să aducă dansul la TIFF

Sergei Polunin, pentru prima dată în România, la Cluj

Sergei Polunin, cunoscut balerin și actor, va fi prezent pentru prima dată în România, la cea de-a XX-a ediție aniversară a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cu sprijinul JTI.

Sergei Polunin va participa la proiecția filmului „Dancer”, un documentar chiar despre viața lui, regizat de Steven Cantor și difuzat pe 28 iulie, ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj. Pe 29 iulie, Polunin va dansa în spectacolul „Sergei Polunin: Up, Close and Personal”, de la 20:30, la Castelul Banffy din Bonțida. În cadrul ambelor evenimente, Sergei Polunin va discuta cu publicul la final.

Considerat „băiatul rău” al dansului, Polunin a dansat pe marile scene ale lumii, iar la 19 ani a devenit cel mai tânăr prim balerin al London Royal Ballet. „Dansul este un joc al emoțiilor extreme și al libertății sufletului, în care nimic nu e vreodată la fel”, spune Sergei Polunin, iar interpretarea scenică și viața îi confirmă cuvintele.
„Suntem foarte bucuroși să fim alături de TIFF la aniversarea a 20 de ani. Pentru noi, tradiția și continuitatea reprezintă valori solide. Partenerii noștri au, de asemenea, aceeași dorință nestrămutată de a duce mai departe ceea ce au început, fără a renunța la standardele cu care ne-au obișnuit. Ne dorim ca și pe viitor să aducem dansul la TIFF, să sprijinim marile Festivaluri și să contribuim ca România să fie cât mai bine conectată la ceea ce înseamnă excelență și desăvârșire în artele spectacolului”, a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria.

De-a lungul timpului, JTI a prezentat la fiecare ediție a TIFF, filme de artă legate de lumea dansului. La Danse în regia lui Frederick Wiseman, Pina lui Wim Wenders, premiera, în România, a proiecției 3D, Ballroom Dancer, regizat de Andreas Koefoed și Christian Holten Bonke, Polina de Angelin Preljocaj și Valérie Müller, The White Craw, în regia lui Ralph Fiennes sau Cunningham de Alla Kovgan, sunt câteva dintre proiecțiile prezentate de JTI la TIFF. Și la această ediție aniversară, din 2021, JTI va prezenta un film cu și despre dans, detalii referitoare la proiecție urmând a fi anunțate după stabilirea programului Festivalului.

JTI continuă astfel tradiția de mai bine de 20 de ani, de a se asocia cu cele mai desăvârșite expresii ale dansului. Întâlnirile JTI, eveniment organizat din 2000, au devenit un reper cultural și o marcă națională a calității pentru dansul contemporan.

JTI și-a început activitatea în România în 1993 (ca R.J. Reynolds), și a fost una dintre primele companii multinaționale care a investit pe plan local. JTI se implică activ în comunitate: compania este partener al FITS, al TIFF, al turneelor muzicale din orașele mici și sponsor oficial al Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijină Grădina Japoneză din Herăstrău, Căsuța de Ceai din Muzeul Național de Artă și Centrul de Studii Româno-Japoneze din cadrul Universității Româno-Americane. „Întâlnirile JTI” au ajuns în acest an la cea de-a XXI-a ediție. Compania susține, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnaliști, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM și Internship 2.0. Din 1998, se desfășoară programul Seniorii JTI, prin care 45 de vârstnici primesc zilnic o masă caldă, iar de-a lungul anilor compania a colaborat și colaborează cu Samusocial, Ateliere fără frontiere, ARC și alte organizații neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale prin care sunt susținute persoane din categorii defavorizate în diverse zone ale țării.

JTI este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din tutun și produse pentru vapat, cu operațiuni în peste 130 țări. Cu sediul la Geneva, Elveția, JTI are peste 44.000 de angajați, fiind membră a grupului Japan Tobacco. Pentru mai multe informații, vizitați www.jti.com

TIFF este cel mai important eveniment din Romȃnia dedicat filmului, fiind și primul festival internațional de film de lungmetraj din țară. Lansat în 2002, la Cluj-Napoca, de Asociația Pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF împlinește anul acesta 20 de ani.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu