Fotografie si Homeopatie

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Într-o lume saturată inflaționist de imagine, apelăm în mod paradoxal tot la imagine pentru a ne salva de efectul de supra-acumulare!

Artistul fotograf își asuma involuntar un rol soteriologic, el se plasează în zona percepției subiective, restaurând raportul dintre privire și lucrurile din jur prin intermediul lentilei fotografice. Ce obține? O imagine care se adaugă obsesiv sutelor de imagini pe care le procesam zilnic, dar împreună cu imaginea transmite o viziune, un fior metafizic și imponderabil al lucrurilor reprezentate.

Fotograful autentic – fără să știe – se comportă ca un medic homeopat, el nu ne salvează de avalanșa de imagini prin anulare și desființare a imaginii, ci ne servește în doza homeopată – similia similibus curantur – o alta imagine menita sa ne reașeze in orizontul saturat de mister, trezind în noi mirarea copilăriei, redeșteptând stisfacția filocalică a privirii.

foto

Cosmin Neidoni

Cosmin Neidoni LinkedIn | Facebook | De același autor

Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.

Recomandări

Adaugă comentariu