Formele lacrimilor

Privite la microscop, lacrimile de tristețe diferă de cele de bucurie?

În urmă cu cinci ani, Rose-Lynn Fisher a demarat un proiect fotografic inedit:

“Proiectul “Topologia lacrimilor” a început într-o perioadă de schimbări în plan personal, de pierderi și de lacrimi din abundență. Într-o zi m-am întrebat dacă lacrimile mele de durere arată diferit de lacrimile de bucurie și mi-am propus să examinez acest lucru cu mai multă atenție. Ani mai târziu, această serie conține o gamă largă de lacrimi – propriile-mi lacrimi, dar și ale altor persoane – de la lacrimi de exaltare la lacrimi provocate de ceapă, de la lacrimi de durere, la lacrimi provocate de frustrare, respingere, de la lacrimi provocate de luarea unor decizii, la lacrimi provocate de râs, de căscat, de naștere și renaștere și multe altele. Fiecare lacrimă conținând mica sa poveste.”

Lacrimi provocate de schimbare

Lacrimi provocate de reîntâlnire

Lacrimi de durere

Lacrimi provocate de râs

Lacrimi provocate de ceapă

Lacrimi provocate de sentimentul unui sfârșit și al unui nou început

“Lacrimile sunt mediul limbajului nostru primordial în momente inexorabile – ca acelea ale morții, fundamentale – ca acelea ale foamei sau complexe – ca un ritual al unei treceri. Tăcute și spontane, lacrimile ne eliberează în fața revenirilor, reunirilor și catharsisului: lăsând frâu liber lacrimilor, ne eliberăm de vechiul contur. Este ca și cum fiecare dintre lacrimile noastre poartă cu sine un microcosmos al experienței umane colective, la fel ca picătura unui ocean.” (Rose-Lynn Fisher, The Topography of Tears)

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

2 comentarii

  1. Monica

    Studiile lui Masaru Emoto asupra apei au dovedit acest fapt, mai curand decat cele ale doamnei Fisher.

  2. Lumynyta

    Extraordinar !!!

Adaugă comentariu