Femeia este cea nevoită să plătească

Un adevăr pe care, din când în când, e bine să ni-l reamintim.

O scurtă poveste despre Marianne Brown, o “cititoare oarecare”, despre alinarea pe care ne-o pot aduce cărțile și, mai ales, despre viață.

“În 1990, soțul meu a încetat din viață. Aveam 36 de ani și am rămas singură, cu trei copii mici. Fără vreun motiv anume, i-am scris lui Kurt Vonnegut, pentru a-i mulțumi pentru cărțile sale și alinarea pe care am regăsit-o în ele. Nu m-am așteptat la un răspuns. Trebuie să fi fost un om bun de vreme ce, la mai puțin de o lună de la scrisoarea mea, am primit acest răspuns.”

30 noiembrie 1990

Draga mea Marianne Brown,

Este un lucru care nu poate fi spus suficient de des: “Femeia este cea nevoită să plătească”. Iar miracolul este că atât de multe pot să o facă și, cumva, chiar reușesc să o facă. Am fost îndrăgostit (și încă mai sunt) de o văduvă cu patru copii (dintre care doi nu sunt ai ei). Cumva a reușit să îi crească pe toți dintr-un salariu mititel. I-am spus, la un moment dat: “Îmi fac griji pentru femei”. Și mi-a spus: “Nu-ți face”.

Cu gânduri bune,
Kurt Vonnegut

(via)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu