Cum putem să avem o alimentație sănătoasă fără a utiliza frigiderul.
Vă vine sau nu să credeți, dar, potrivit designerului coreean Jihyum Ryou, imaginea reprezintă frigiderul viitorului. Sau, mai curând, ceea ce ar trebui să îl înlocuiască aproape în totalitate. Să vedem mai exact despre ce este vorba.
Simbioza cartofi – mere
Potrivit lui Ryou merele și cartofii ar trebui să fie păstrate împreună. Pentru că merele emit gazul numit etilenă. Iar etilena va împiedica, prin proprietățile sale naturale, încolțirea cartofilor. Practic, cartofii sunt ținuți la întuneric, într-un sertar prevăzut în partea superioară cu orificii pe care sunt așezate merele.
Sertare verticale pentru rădăcinoase
Ryou mai spune că rădăcinoasele ar trebui menținute în poziţie verticală pentru a le permite să rămână proaspete un timp mai îndelungat. Motiv pentru care a conceput un raft cu nisip pentru a le ajuta sa stea cu uşurinţă în această poziție. În plus, nisipul ajută și la menţinerea unei umidităţi corespunzătoare.
Un vas cu design special pentru alte legume
Pentru dovlecei, vinete și castraveti, Ryou a conceput un sertar prevăzut cu un vas perforat, în care se poate turna apă, pentru a le asigura umiditatea şi a le menţine proaspete.
Ouăle lăsate în aer proaspăt
Ouale ar trebui păstrate pe un raft situat în afara frigiderului, astfel încât să nu prindă mirosuri din interiorul acestuia. Pentru a le testa prospețimea, Ryou a inclus un vas cu apă (un ou proaspăt se scufundă).
Mirodenii uscate
Pentru a menține mirodeniile uscate și a preveni formarea de bulgări, Ryou a realizat o serie dopuri din plută care, la partea inferioară au un mic recipient cu orez (orezul absoarbe umiditatea).
“Designul este pentru mine un instrument prin care pun în aplicare o serie de cunoştinţe într-un mod tangibil, care vor schimba încet imaginea de ansamblu a societăţii.” (Jihyum Ryou)
si carnea o pui in raft?