Domnișoară, domnișoară…

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Într-o alta viață, am avut onoarea să administrez partea online a unei companii care se ocupa de “dezvoltarea personală”.

Am avut sub tutela mea trei comunități, fiind responsabil de aproximativ 80.000 de membri. Între lansări de carte, evenimente și călătorii, aveam responsabilitatea să mențin contactul cu membrii. Multe dintre mesajele pe care le-am primit de la comunitatea dedicată în special bărbaților sunau în felul următor:

“O vreau pe Panseluța, ajută-mă!”

Acțiunea mea, firească, era să-l întreb pe pețitor cine este Panseluța. Răspunsul primit era la fel de firesc: Panseluța era o tânără domnișoară pe care vrea s-o… cunoască mai bine. Un răspuns relativ problematic, ținând cont că eu nu am întrebat cum arată Eva mult râvnită.

Îmi spune, într-un final, că Panseluța este o studentă la medicină, ori o tânără vicepreședinte a unei companii, poate chiar o domnișoară îngropată în literatură până puțin sub ochii (chernye) mult râvniți.

Îl felicit pe tânărul nostru pentru alegerea făcută și îl întreb de domnia sa: de cele mai multe ori Făt-Frumos este un bătător de berbuncă amator, un spărgător înrăit de semințe în timpul meciurilor interminabile de barbut, ori un frecător de mentă de renume mondial cu personalitatea unui cărlig de rufe. Nu este nici frumos, nici inteligent, nici amuzant și din nefericire nu provine nici dintr-o familie înstărită.

Îmi iau inima în dinți și îl întreb, politicos, dacă pe la el prin bătătură nu găsește alte domnișoare, domnișoare care, probabil, nu sunt la fel de ocupate. Nu, nu și nu, el o vrea pe Panseluța.

Îmi cer scuze și îi spun că eu am tendința să privesc relațiile interumane oarecum pragmatic. Încerc să îl fac să înțeleagă că oamenii în general se asociază cu oameni care sunt pe aceiași creangă a evoluției umane. Îi explic că singurul mod prin care poate sa o cucerească pe Panseluța este prin a depune efortul să devina o alta specie de bărbat. Charisma se învață, cultura generală se dobândește și statutul pe care îl avem se poate îmbunătăți până la un punct. Cu regret îi spun că nu există un glonț de argint, nu am ce să îi “vând” pentru a încălzi sufletul făpturii adorabile.

Nu am primit mesaje de la domnișoare, probabil din cauză că bărbatul este de multe ori mult prea vizual. Putem fi păcăliți doar de partea estetica a lucrurilor, uneori permanent, însă de cele mai multe ori este ceva doar temporar.

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu