Domle, io de profesie sunt hoț

Am avut cu totii senzația, cândva, că suntem osândiți să suferim pentru păcatele trecutului.

Poate, într-o alta viață, am simțit nevoia să lovesc o focă, cu o altă focă mai mică și mai adorabilă. Poate am fost călare pe calul alb al colonialismului și i-am persecutat pe indieni cu nevoia mea, acută, de a strănuta:

– Băi Pene, vezi că strănut.
– Nu Șefu’, nu strănuta ca am și eu copii.
– Bă, dacă nu-mi dai aurul strănut, strănut acu’ de nu te vezi.

Poate mi-am osândit poporul să-mi facă piramide, poate am dat ordinul de a ataca o mână de pământ îndesată, ochi, cu mine și poate am mâncat carne într-o marți sau într-o vineri; cert este că, în seara aceea însorită de lumina becului, ce atârna, precar, de cablul de curent furat de la vecini, m-am simțit pedepsit mai tare ca un câine.

La umbra nucului ședeam, în cronțănitul de semințe mutilate, molfăite și sparte de adunătură printre dinți. Pe o masă, așezată oarecum precar, se desfată un buchet de flori în salam și eu calculam abilitatea unei nuci să-mi facă gaură în cap.

– Dansează, frate, cu Maricica (Ionela, Iustina, Mihaela), mă îndeamnă un prieten binevoitor, observând feromonii de “mascul feroce” ce sunt emanați de pașaportul meu străin.
– Lasă-ma, te rog, nu vezi că astea sunt în stare să rămână gravide prin osmoză, mai ceva ca-n Biblie.

Poliția vine, poliția pleacă, iar eu încercam să devin cât mai absent, mai invizibil. Din nefericire, de ce ți-e frică, de aia nu scapi:

– Ți-o dau Barosane pe nevastă-mea?
– P … p … p … poftim?
– Pa nevastă-mea o vrei? Ia vino fă încoa!
– Știți, cu tot respectul, doamna este foarte frumoasă, însă eu nu prea am cu ce satisface o femeie.

Am scăpat, însă, din milă, un tânăr se așează lângă mine și îl întreb, firește, despre sine:

– Cu ce te ocupi?
– Domle, io ca profesie sunt hoț.

stropitoare

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu