Domle, io de profesie sunt hoț

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Am avut cu totii senzația, cândva, că suntem osândiți să suferim pentru păcatele trecutului.

Poate, într-o alta viață, am simțit nevoia să lovesc o focă, cu o altă focă mai mică și mai adorabilă. Poate am fost călare pe calul alb al colonialismului și i-am persecutat pe indieni cu nevoia mea, acută, de a strănuta:

– Băi Pene, vezi că strănut.
– Nu Șefu’, nu strănuta ca am și eu copii.
– Bă, dacă nu-mi dai aurul strănut, strănut acu’ de nu te vezi.

Poate mi-am osândit poporul să-mi facă piramide, poate am dat ordinul de a ataca o mână de pământ îndesată, ochi, cu mine și poate am mâncat carne într-o marți sau într-o vineri; cert este că, în seara aceea însorită de lumina becului, ce atârna, precar, de cablul de curent furat de la vecini, m-am simțit pedepsit mai tare ca un câine.

La umbra nucului ședeam, în cronțănitul de semințe mutilate, molfăite și sparte de adunătură printre dinți. Pe o masă, așezată oarecum precar, se desfată un buchet de flori în salam și eu calculam abilitatea unei nuci să-mi facă gaură în cap.

– Dansează, frate, cu Maricica (Ionela, Iustina, Mihaela), mă îndeamnă un prieten binevoitor, observând feromonii de “mascul feroce” ce sunt emanați de pașaportul meu străin.
– Lasă-ma, te rog, nu vezi că astea sunt în stare să rămână gravide prin osmoză, mai ceva ca-n Biblie.

Poliția vine, poliția pleacă, iar eu încercam să devin cât mai absent, mai invizibil. Din nefericire, de ce ți-e frică, de aia nu scapi:

– Ți-o dau Barosane pe nevastă-mea?
– P … p … p … poftim?
– Pa nevastă-mea o vrei? Ia vino fă încoa!
– Știți, cu tot respectul, doamna este foarte frumoasă, însă eu nu prea am cu ce satisface o femeie.

Am scăpat, însă, din milă, un tânăr se așează lângă mine și îl întreb, firește, despre sine:

– Cu ce te ocupi?
– Domle, io ca profesie sunt hoț.

stropitoare

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu