Cel mai varstnic tata din lume

Indianul Ramajit Raghav a devenit tată. Pentru a doua oară. La 96 de ani.

Cel de al doilea copil al lui Ramajit s-a născut în octombrie 2012 și astfel indianul din Karkhoda (un sat sărăc din apropierea capitalei New Delhi) a stabilit noul record mondial pentru cel mai vârstnic tată din lume. Și, pentru ca lucrurile să fie chiar mai interesante: vechiul record îi aparținea tot lui Ramajit Raghav, al cărui prim fiu s-a născut în noiembrie 2010, pe când Ramajit avea “doar” 94 de ani.

Ramajit și mai tânăra soție, Shakuntala (în vârstă de 54 de ani) s-au căsătorit în urmă cu 17 ani. “Ea nu avea familie sau prieteni, așa că mi-am dorit să o ajut”, spune Ramajit. “Așa că am luat-o în grija mea, am învățat-o ceva yoga și ne-am îndrăgostit. Multe dintre prietenele mele au murit, așa că nu m-am căsătorit vreodată, dar am cerut-o pe Shakuntala de soție.”

“Nu contează cât de vârstnic este. Îl iubesc și țin la el foarte mult, chiar dacă uneori mai țipă la mine. Este un tată minunat.”, spune, la rândul ei, Shakuntala care, pentru a preveni o altă naștere, a decis să își facă o operație de sterilizare și să nu îl lase pe el să facă o vasectomie.

Ramajit primește o pensie de la stat de aproximativ 7,5 euro pe lună. Așa că, pentru a asigura supraviețuirea familiei de patru suflete, iese în continuare la munca câmpului, în fiecare zi, de la cinci dimineața. Însă, în ciuda greutăților și a vârstei, privește viitorul cu o extraordinară normalitate: “Nu mai plănuim să avem alți copii. Doi sunt mai mult decât suficienți și am resurse financiare limitate, care pot să acopere doar ceea ce avem nevoie. Vreau să îi trimit la școală și îmi doresc să îi văd cum pășesc spre o viață respectabilă”.

Dincolo de senzațional, povestea soților Ramajit este o poveste de dragoste ca oricare alta. O poveste care, firește, poate naște o mulțime de întrebări legate de egoism și moralitate. Însă, cine suntem noi să judecăm ce e bine și ce e rău?

(surse: The Telegraph și Time)

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu