Cantece revolutionare

Puteți susține WebCultura, cu ce sumă doriți, prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!

Tema articolului este una simplă și deloc controversată: care este diferența dintre un revoluționar, un partizan și un terorist?

Unde tragem linia și cine decide? Un revoluționar a fost cândva un terorist și un partizan a fost vânat, cândva, de “inamic”. Revoluționarul, partizan, terorist poate fi un viitor președinte ori poate fi un martir pentru o cauză. Nu este imposibil ca revoluționarul, partizan, terorist, erou, președinte să devina foarte curând doar terorist și martir. Puterea preluată prin vărsare de sânge având, uneori, o natură efemeră. Puterea revine câștigătorilor, câștigătorii scriu istoria și câștigătorii decid cine este erou și cine este terorist. Nu este imposibil ca un om să fie considerat și erou și demon, de cele mai multe ori depinde doar de cine îți răspunde la întrebare.

“Nici un om nu este o insulă, de sine stătătoare… Moartea oricărui om mă vlăguiește, pentru că eu sunt parte a omenirii… de aceea nu căuta niciodată să afli pentru cine bat clopotele… căci bat pentru tine.”  – John Donne

Vladimir Stoicescu

Vladimir Stoicescu Blog | Facebook | De același autor

Eu Sunt lumina de la capatul noptii, si adierea vantului de vara. Sunt Alfa si Omega, intunericul in lanul de secara. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt ambitia inaripata si sunt sangele stramosilor. Sunt mormanul de pamant, sunt copilul muribund. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt vipera ce-ti sopteste , si sunt cantecul de leagan Sunt femeia ce zambeste la barbatul care intreaba Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt diavolul cu pene, sunt Adam in pielea goala. Sunt tristetea absoluta, efemera, si fatala. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt o pata de culoare, ba un verde, ba mai tare. Esti un negru! Sunt culoare. Sunt … sunt … cogito ergo sum. Sunt mainile lui Venus, si sunt catelusul schiop Sunt atent calcand pe tine, cand eu am calcat pe mine. Sunt … sunt … Sunt … sunt? Esti. Cogito ergo sum.

Recomandări

Adaugă comentariu