Da, ai toată viata înainte. Iar succesul poate veni oricând.
După ce v-am prezentat 15 motive pentru a continua să faci ceea ce iubești, indiferent de ceea ce spun cei din jurul tău, iată astăzi 5 mari personalitați care au cunoscut succesul abia după vârsta de 40 de ani.
1. Raymond Chandler, scriitorul care l-a adus la viață pe renumitul detectiv Philip Marlowe, a început să scrie abia la vârsta de 48 ani, după ce, din pricina Marii Recesiuni, și-a pierdut slujba.
Primul său roman – Somnul de veci – este publicat în 1939, an în care scriitorul avea deja 51 de ani.
Cu toate acestea, Chandler este considerat unul dintre părinții romanelor de ficțiune cu detectivi.
2. Anton Bruckner, marele compozitor austriac ale cărui simfonii sunt considerate, alături de cele ale lui Brahms, emblematice pentru perioada romantică tardivă.
A compus prima sa lucrare de importanță majoră la vărsta de 40 de ani (până atunci, Anton Bruckner fusese, vreme de 10 ani, profesor de muzică și organist în cadrul bisericii).
Succesul l-a cunoscut însă abia după vârsta de 60 de ani.
3. Jean Dubuffet, pictorul și sculptorul francez care a inventat termenul de “artă brută” – un curent artistic foarte influent astăzi, prin care este descrisă arta care iese din canoanele oficiale), a început să ia pictura în serios abia la vârsta de 41 de ani.
Prima sa expoziție solo a avut-o la vârsta de 43 de ani. La aproape 60 de ani a început să experimenteze sculptura, iar la vârsta de 77 de ani a compus, împreună cu muzicianul Jasun Martz, o simfonie.
4. Marco Olmo, atletul italian care astăzi este o mândrie națională, a început să concureze la vârsta de 20 ani. Însă primul titlu din carieră l-a câștigat abia la vârsta de 5o de ani.
În 2006, la vârsta de 58 de ani, a ieșit pe primul loc după ce a parcurs cei 166 de kilometri ai ultramaratonului Mont-Blanc – unul dintre cele mai dure trasee din lume.
Și, pentru a dovedi că nu a fost o întâmplare, a câștigat trofeul și un an mai târziu.
5. Ray Kroc părea că va fi întreaga sa viața un vânzător de automate pentru băuturi răcoritoare. În 1955, la vârsta de 52 de ani, s-a angajat în cadrul unui mic lanț de fast-food-uri care, pe atunci, avea deschise doar opt restaurante.
Un lanț de restaurante numit McDonald’s pe care, la vârsta de 58 de ani, Ray Kroc avea să îl cumpere și apoi să-l transforme în gigantul de astăzi.