Adulter

Adulter – un nou volum semnat de Ioana Țigănilă.

“Nu ții în mână o carte pentru bolnavii de inimă. De inimă rea. Și nici pentru cei înguști la minte. Sunt poveștile cât se poate de reale ale unor femei care au trăit din plin adulterul.

Ca jurnalist, am responsabilitatea de a explica un fenomen, nu doar de a livra niște povești de viață. Cred ca e mai important sa ințelegem de ce ajunge un om sa inșele, decat sa aruncam cu pietre in cei care se afla in fața acestei incercari. Suntem diferiți, femei și barbați, și punem capul pe alte perne din motive diferite.”

Născută la Bucureşti, pe 7 noiembrie 1986, Ioana Țigănilă a petrecut primii ani de viață în cartierul Floreasca. A urmat liceul la Şcoala Centrală, apoi Facultatea de Ştiinţe Politice din Universitatea Bucureşti şi un masterat în Comunicare şi Relaţii Publice la SNSPA.

A început să lucreze ca jurnalist de la vârsta de 14 ani, publicând în mai multe ziare locale și naționale. La 18 ani scria deja cu normă întreagă la săptămânalul de limba franceză Bucarest Hebdo, iar la 21 şi-a început cariera în televiziune. La doar 25 de ani, urcă la pupitrul ştirilor Digi24. Ultimii doi ani i-a petrecut la Aleph News, la emisiunea “Știu”.

În 2018, Ioana a publicat prima sa carte, “Aromă de august”. Ideea de a scrie s-a născut într-o noapte târzie de vară, la mare, şi a pornit de la Cataleya, fetiţa ei. De atunci, penița ei nu s-a mai oprit din scris.

“Cand afla ca a fost inșelat, prima intrebare pe care barbatul i-o adreseaza femeii este: „Te-ai culcat cu el?”, pe cand femeia inșelata iși intreaba barbatul: „O iubești?”. Aceste replici cred ca ilustreaza cel mai bine diferența dintre noi. Să nu uitam ca, indiferent de natura ei, o relație este o creație, vorba celebrului psihiatru Irvin Yalom. Sta doar in mainile noastre!”

Vă invit să convingeți singuri despre esența relațiilor cuprinse în Adulter. Un volum apărut la editura Neverland.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu