Evadarea in culoare

“În România, din păcate, nu există o cultură grafică.”

Felicia Atanasiu s-a născut în București și a emigrat în Canada imediat după absolvirea liceului. În 2007 a absolvit secția de ilustrație Ontario College of Art and Design, fiind prima studentă din acest departament căreia i s-a acordat spaţiu expoziţional în cadrul facultăţii. Astăzi, Felicia Atanasiu este un ilustrator multi-premiat ale cărei lucrări sunt apreciate de American Illustration, The Journal of Arts and Design sau Canadian Association of Photographers and Illustrators in Communications, iar printre clienții pentru care lucrează se regăsesc nume extrem de sonore (L’Oreal, Alfa Romeo, The Miami Herald etc).

“Mediul meu de dezvoltare a fost şi este atât de complex, încât lucrările mele devin foarte încărcate vizual. Mi-am petrecut copilăria pe câmpiile Moldovei şi din acest mediu am extras latura ornamentală a lucrărilor bizantine, calitatea oamenilor simpli din mediul rural şi liniile arhitecturale.”

“Ceea ce mă inspiră în modă este starea de prezenţă a unei femei. Atitudinea şi încrederea în sine sunt foarte mult jucate şi înscenate în peisajele şi podiumurile de modă. În realitate lucrurile nu stau aşa, şi ăsta este conţinutul ce mă atrage. Crescând în Bucureşti, am observat o atitudine pasivă a femeilor. O pasivitate bazată pe o dominaţie masculină în orice plan social. Ca femeie, acest lucru mă revolta oarecum. Ilustraţia mea de modă se extinde pe planul conceptual a ceea ce înseamnă să fii femeie. Iar această viziune poate fi folosită în plan comercial.”

“În România, din păcate, nu există o cultură grafică. Prejudecata unora e mai presus decât talentul altora şi asta pune multe bariere creative pentru tinerii artişti români.” ((fragmente dintr-un interviu acordat de Felicia Atanasiu în anul 2009 în Cotidianul))

Vă invit să vedeți mai multe lucrări ale Feliciei pe site-ul său, feliciaart.com și să îi urmăriți pagina de facebook și contul de twitter.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu