Recital extraordinar Elisabeth Leonskaja

Fundatia Art Production aniverseaza in acest an, prin trei recitaluri extraordinare de pian, 200 de ani de la nasterea lui Frederic Chopin, unul dintre cei mai mari compozitori pentru pian din lume.

Seria concertelor “Celebrating CHOPIN” se incheie marti, 14 Decembrie 2010, cu un recital extraordinar sustinut de Elisabeth Leonskaja.

In program: Poloneza op.26 ; Nocturna op.27; Sonata op.35; Balada nr.3; Nocturna op.48; Poloneza-Fantezie op. 61.

Biletele se gasesc la Ateneul Roman (tel. 021/315.68.75) si in reteaua Eventim la: Sala Palatului (tel. 021/315.73.72), magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librariile Humanitas si online pe eventim.ro.

[citat]Ultima mare Doamna a Scolii Sovietice[/citat]

Elisabeth Leonskaja, cunoscută ca interpretă chopiniană, descoperă în fiecare piesă trăsături determinante reuşind să reconstituie astfel o stare de spirit şi o caracteristică aparte a discursului muzical.

Intr-o lume dominata de media, Elisabeth Leonskaja a ramas dedicata siesi si muzicii sale: legendara ei modestie o face si azi timida in fata jurnalistilor, dar, de indata ce paseste pe scena, publicul poate simti forta care vine din faptul ca muzica a fost intotdeauna viata ei.

Descrisa de jurnalistii francezi ca fiind “ultima mare Doamna a Scolii Sovietice”, iar de criticii spanioli ca “Anti-Diva”, Elisabeth Leonskaja se afla, de cateva decenii, printre cei mai celebrati pianisti ai timpului.

Nascuta in Tbilisi, Georgia, intr-o familie de origine rusa, a sustinut primul concert la varsta de 11 ani. Talentul exceptional a adus-o curand sa studieze la Conservatorul din Moscova. In timp ca era inca studenta la Conservator, a castigat premii la prestigioasele concursuri internationale de pian Enescu, Marguerite Long si Regina Elisabeta.

Astazi traieste in Austria, iar patria sa adoptiva, ii recunoaste meritele: a fost numita Membru de Onoare al Konzerthaus din Viena, iar in 2006 a fost premiata cu Crucea de Onoare a Austriei ((Cea mai inalta distinctie de acest fel din Austria)), Clasa I pentru serviciile sale aduse vietii culturale a tarii.

Sorin Tudor

Sorin Tudor Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Recomandări

Adaugă comentariu