Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua Tatălui

“Bunul gust e moartea artei”

Șapte gânduri. De la Truman Capote citire. – Eșecul este condimentul care dă savoare succesului. – Viața este o piesă...

Continuare...


Powered by

Ziua Tatălui

Sorin Tudorde @
12 May 2013

Știati că…

1. România este singura țară din lume care sărbătorește oficial Ziua Tatălui în cea de a doua duminică a lunii mai? Cele mai multe țări din lume sărbătoresc Ziua Tatălui în cea de a treia duminică din luna iunie…

2. există mai multe țări care fac parte separată și sărbătoresc Ziua Tatălui la date diferite de majoritatea țărilor (Germania și Danemarca sunt doar două exemple)? Amuzant este că România este singura țară din lume care a ales să sărbătorească Ziua Tatălui în chiar duminica în care cele mai multe țări din lume (aproximativ 70 de țări) sărbătoresc Ziua Mamei.

3. Ziua Tatălui a fost sărbătorită pentru prima data în 1910, în SUA?

4. În România, Ziua Tatălui a fost sărbătorită pentru prima dată oficial în 2010 (pe 9 mai)?

5. Legea cu privire la sărbătorirea Zilei Tatălui a fost aprobată de Senatul României în iunie 2009, în urma unei inițiative a Alianței Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor (TATA) și a unui grup de parlamentari români?

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri