Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua Pi

Traditii in contemporaneitate: corespondente

21 septembrie – 14 octombrie 2012, Sala Foaier, Muzeul Naţional al Ţăranului Român. Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi Muzeul de...

Continuare...


Powered by

Ziua Pi

Sorin Tudorde @
14 March 2013

Știați că, în fiecare an, pe 14 martie, se sărbătorește Ziua Pi?

Copăcel și pe îndelete:

– ce este pi? Numărul π (sau, dacă preferați, pi) este o constantă matematică egală cu raportul dintre perimetrul și diametrul unui cer (sau cu raportul dintre aria și pătratul ariei sale). Valoarea este de aproximativ 3,14 iar denumirea ei provine de la grecesc “περίμετρος” – perimetros.
– ce este Ziua Pi? Cum am spus, o zi în care se sărbătorește pe plan internațional numărul pi. O zi care, pentru prima dată a fost sărbătorită pe data de 14 martie 1988.
– de ce pe 14 martie? Pentru că această dată însemană luna trei, ziua 14 – 3/14.cum se sărbătorește? Americanii o sărbătoresc mâncând plăcintă (pie).
– și un fapt amuzant: pe 22 iulie se sărbătorește Ziua Aproximării lui Pi (pentru că 22/7 aproximează valoarea sa). Mai multe informații aici.

Iar acestea fiind spuse, vă propun să o sărbătorim și noi prin câteva fotografii ale unuia dintre cele mai cunoscute cercuri din lume (deși, cu toții știm că nu este deloc un cerc).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Nicoleta

    Ce-mi place! Multumesc!

Comentează

Parteneri