Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua Mondiala a Teatrului

Dragostea își are memoria ei

O poveste emoționantă. Melvyn Amrine a fost diagnosticat cu Alzheimer în urmă cu trei ani. Încet, amintirile sale au pălit,...

Continuare...


Powered by

Ziua Mondiala a Teatrului

Sorin Tudorde @
27 March 2012

Astăzi este Ziua Mondială a Teatrului. ♣ Cităm pe blogul Teatrului Masca din mesajul transmis de John Malkovich cu această ocazie: “Vă doresc să învingeţi adversităţile, cenzura, sărăcia şi nihilismul, ceea ce mulţi dintre voi cu siguranţă vor fi obligaţi să facă. Vă doresc să fiţi binecuvântaţi cu talentul şi rigoarea necesare pentru a ne învăţa bătaia inimii umane în toată complexitatea ei, precum şi cu modestia şi curiozitatea necesare pentru a face din aceasta, munca voastră de o viaţă”. ♣ Și, de pe același blog, câteva cuvinte din measajul lui Ion Caramitru, preşedintele UNITER: “Nu cred că există azi în România, o raportare mai autentică la realităţile neamului decât teatrul. Suntem în anul lui Caragiale şi personajele lui ne bântuie constant. În plină dezvoltare şi degringoladă, societatea românească se oglindeşte în teatru cu asupră de măsură. E mai puţin decât ne-am fi aşteptat şi mai mult decât ne-am fi închipuit. Dacă mergeţi la teatru azi, vă trataţi cu happy end şi catharsis, plecând acasă oarecum împăcaţi cu tragedia de zi cu zi a tranziţiei”. Și, dacă tot vorbim de teatru: de pe site-ul Antena 3 aflăm ce putem vedea astăzi la teatrele din București. ♣ La Teatrul Metropolis se va juca, de la ora 19:00. comedia “Autobahn” după Neil LaBute, iar de la ora 20,30 spectacolul “Frumoasa călătorie a urşilor panda” de Matei Vişniec. ♣ La Teatrul de Comedie, de la ora 19:30, la spectacolul “Moştenitoarea” de Lucia Verona. ♣ La Teatrul Nottara, “Ultima reuniune”, o adaptare după piesa “Aniversarea” de Bill Macllwraith. ♣ La Teatrul Mic, comedia “Mă mut la mama” de Andreas Petrescu şi Gabriel Fătu, în regia lui Gelu Colceag. ♣ Excelsior sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului cu o serie de concerte susţinute de Nicu Alifantis. ♣ Și, nu în ultimul rând: Ieri au fost desemnați câștigătorii din acest an ai premiilor Gopo. Premiul pentru cel mai bun film a fost câștigat de “Aurora”, în regia lui Cristi Puiu. Dacă sunteți interesați, găsiți lista completă a câștigătorilor aici.

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri