Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua internationala a PARCarilor

Povestea căprioarei care se crede oaie

Povestea unei căprioare. Adoptată de o turmă de oi. La începutul anului, în timp ce se afla cu turma sa...

Continuare...


Powered by

Ziua internationala a PARCarilor

Sorin Tudorde @
28 June 2011

Tu ce faci pe 16 septembrie?

Vineri, 16 septembrie 2011, sute de locuri de parcare din întreaga lume vor fi transformate, temporar, în PARCări: spații destinate oamenilor și nu autoturismelor.

PARK(ing) Day este un eveniment global în cadrul căruia cetăţenii, artiştii şi activiştii colaborează pentru a transforma temporar locurile de parcare în PARCări – zone concepute astfel încât pentru ca oamenii să se poată bucura de acestea.

Obiectivul PARK(ing) Day este de a atrage atenţia asupra necesităţii de mai mult spaţiu urban deschis, de a genera dezbateri critice asupra modului în care spaţiul public este creat şi alocat şi de a îmbunătăţi calitatea habitatului uman.

Proiectul a început în 2005, când Rebar, un studio de artă şi design din San Francisco, a transformat pentru două ore un spaţiu de parcare din centrul orașului într-un spațiu de relaxare destinat publicului. De atunci PARK(ing) Day a evoluat într-o mişcare globală. În 2010 au participat la eveniment oameni din 30 de țări, de pe șase continente. Iată, în cele ce urmează, câteva imagini. Și o întrebare: tu ce faci pe 16 septembrie?

Mai multe imagini (idei) aici.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.