Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua în care începe vara

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști, ediția 2016 – 2017

Fundația Euromonitor pentru Excelență a anunțat astăzi câștigătorii din Romania ai programului Bursele Europene pentru Jurnaliști. Ceremonia de decernare a...

Continuare...


Powered by

Ziua în care începe vara

Sorin Tudorde @
21 June 2015

Și cea mai lungă duminică din an.

Vara anului 2015 începe pe 21 iunie, la ora 19:38, fix. Alfel spus, la ora 19:38 este momentul solstiţiului de vară, eveniment ce marchează începutul verii astronomice. Ceea ce înseamnă că duminica, 21 iunie este cea mai lungă zi (şi cea mai scurtă noapte) a anului.

În credinţa populară se spune că energia solstiţiului de vară este o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului, astfel încât solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate.

solstitiul-de-vara

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri