Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua în care e bine să cazi pe gheață

Cactuși înflorind

Câteva minute de frumusețe. Și, în cazul în care vă interesează: florile unor specii de cactuși stau deschise doar câteva...

Continuare...


Powered by

Ziua în care e bine să cazi pe gheață

Sorin Tudorde @
6 January 2015

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că Webcultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim pentru susținere!

Câteva superstiții legate de Bobotează.

Sărbătoare ce se ține pe 6 ianuarie și reprezintă Botezul lui Iisus Hristos în apa Iordanului, Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători creștine, atât pentru ortodocși, cât și pentru cei catolici. Iată câteva dintre superstițiile românești specifice zilei de Bobotează.

1. În popor se spune că în ziua de Bobotează expiră termenul de pețire al fetelor.

2. Potrivit tradiției populare, fetele care cad pe gheață în ziua de Bobotează pot fi sigure că se vor mărita în acel an.

3. În ziua de Bobotează sunt interzise certurile în casa și nu se dă nimic împrumut.

4. Deoarece se crede ca de Boboteaza toate apele pământului au fost sfințite, este interzisă spălarea rufelor timp de 9 zile, pentru că “este păcat ca apa să fie spurcată astfel”.

Boboteaza

(foto: Anka Zhuravleva)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.