Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Ziua în care e bine să cazi pe gheață

Desene in praf

Scott Wade și-a câștigat renumele de pe urma unui talent mai puțin obișnuit: reproducerea unor opere de artă în praful...

Continuare...


Powered by

Ziua în care e bine să cazi pe gheață

Sorin Tudorde @
6 January 2015

Câteva superstiții legate de Bobotează.

Sărbătoare ce se ține pe 6 ianuarie și reprezintă Botezul lui Iisus Hristos în apa Iordanului, Boboteaza este una dintre cele mai importante sărbători creștine, atât pentru ortodocși, cât și pentru cei catolici. Iată câteva dintre superstițiile românești specifice zilei de Bobotează.

1. În popor se spune că în ziua de Bobotează expiră termenul de pețire al fetelor.

2. Potrivit tradiției populare, fetele care cad pe gheață în ziua de Bobotează pot fi sigure că se vor mărita în acel an.

3. În ziua de Bobotează sunt interzise certurile în casa și nu se dă nimic împrumut.

4. Deoarece se crede ca de Boboteaza toate apele pământului au fost sfințite, este interzisă spălarea rufelor timp de 9 zile, pentru că “este păcat ca apa să fie spurcată astfel”.

Boboteaza

(foto: Anka Zhuravleva)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.