Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Zidul libertății

Intalnirile JTI 2011: Noche Bach la Teatrul National

Pe 4 si 5 septembrie, la Sala Mare a Teatrului National „I. L. Caragiale”, iubitorii dansului se vor intalni cu...

Continuare...


Powered by

Zidul libertății

Sorin Tudorde @
15 July 2013

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Chiar dacă nu întotdeauna vei putea dărâma zidurile ce îți îngrădesc libertatea, îți ești dator să încerci să le dărâmi.

Cu 27.000 de lovituri de pumn în zid. Astfel a fost realizat portretul lui Nelson Mandela de către artistul chinez Phil Akashi. Fiecare lovitură a fost aplicată cu o mănușă de box de care a fost atașată matrița caracterelor chinezești “自由” – care înseamnă “libertate”. La rândul ei, matrița a fost pigmentată cu cinabru, de vreme ce culoare roșie semnifică în cultura chineză viața și eternitatea.

“Acest portret simbolizează atât cei 27 de ani de încarcerare ai lui Nelson Mandela, cât și viața pe care, cu curaj, și-a dedicat-o libertății celorlalți. Nelson Mandela este un extraordinar artist al păcii.”

(via)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.