Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Zidul libertății

Despre idealuri, idealism și idealiști

Nu este ușor. Acești “ciudați”, monocromatici, sunt osândiți să înoate prin haznaua vieții asupriți de râsetele diavolești ale speranței. Au mâinile...

Continuare...


Powered by

Zidul libertății

Sorin Tudorde @
15 July 2013

Chiar dacă nu întotdeauna vei putea dărâma zidurile ce îți îngrădesc libertatea, îți ești dator să încerci să le dărâmi.

Cu 27.000 de lovituri de pumn în zid. Astfel a fost realizat portretul lui Nelson Mandela de către artistul chinez Phil Akashi. Fiecare lovitură a fost aplicată cu o mănușă de box de care a fost atașată matrița caracterelor chinezești “自由” – care înseamnă “libertate”. La rândul ei, matrița a fost pigmentată cu cinabru, de vreme ce culoare roșie semnifică în cultura chineză viața și eternitatea.

“Acest portret simbolizează atât cei 27 de ani de încarcerare ai lui Nelson Mandela, cât și viața pe care, cu curaj, și-a dedicat-o libertății celorlalți. Nelson Mandela este un extraordinar artist al păcii.”

(via)

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.