Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Zece lucruri mai puțin știute despre trandafiri

Expune la ZAIN – Design Expressions 2016

ZAIN – Design Expressions, primul festival de design din Cluj, pregătește cea de a doua ediție cu sprijinul UniCredit Bank...

Continuare...


Powered by

Zece lucruri mai puțin știute despre trandafiri

Sorin Tudorde @
9 March 2016

Susține și tu Webcultura. Mulțumim!

Vezi aici cine sunt cei cărora le mulțumim până acum.

Știați că…

1. Nu există trandafiri negri. Mai exact: privit de aproape, celebrul “trandafir negru” – sau “trandafiriul Halfeti”, numit astfel după localitatea din Turcia în care este crescut – are o extrem de închisă nuanță de purpuriu.

2. Primul trandafir albastru din lume a fost creat abia în anul 2009, cu ajutorul ingineriei genetice.

3. Cel mai scump trandafir din lume este trandafirul Juliet. Pentru crearea sa, celebrul cultivator de flori David Austin a cheltuit, pe parcursul a 15 ani de muncă, aproximativ 4 milioane de euro. Chiar dacă aceasta a fost investiția, un buchet din acest soi de trandafiri se vinde cu aproximativ 120 de euro.

Juliet

4. Cea mai înaltă tufă de trandafiri are 5,66 metri și se găsește în New Jersey, SUA.

5. Cea mai întinsă tufă de trandafiri se întinde pe aproximativ 790 de metri pătrați, are peste 200.000 de flori, iar trunchiul arbustului are peste 3,6 metri grosime.

6. Cel mai vârstnic trandafir are peste 1.000 de ani și împodobește zidurile Catedralei din Hildesheim, Germania.

8. Există trei flori care sunt menționate în Biblie. Și, da, trandafirul este una dintre ele.

9. – 10. 54% din teritoriul Ecuadorului este acoperit cu trandafiri; 60% din toate florile vândute în Franța sunt trandafiri (în Franța se vând anual 600 de milioane de trandafiri – dintre care doar 200 de milioane sunt cultivați pe plan local – ceea ce înseamnă aproximativ 10 trandafiri cumpărați anual de fiecare francez).

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Paspartu

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.