Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Zbor

Lumea in cinci minute

17 țări, 343 de zile, 6.237 de fotografii, 5 minute de film, o singură călătorie. Timpul nu înseamnă nimic este...

Continuare...


Powered by

Zbor

Sorin Tudorde @
28 September 2011

Dragă cititorule, îți cerem din nou ajutorul. Pentru că, într-o lume a reclamelor agasante, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Mulțumim! Webcultura.

Care este diferența dintre o fotografie și o poza?

Este o intrebare pe care o adresez destul de des. Pentru că, zic eu, prea mulți oameni cu talent la fotografie se întâmplă să vorbească despre “pozele” pe care le-au făcut și prea mulți pozari se întâmplă să se laude că au “făcut o fotografie”. Eu cred că doar pozele se fac. Iar fotografiile se realizează, se concep, se trăiesc, se creează, se petrec. Și cred că pasiunea pentru fotografie nu e suficientă pentru a te transforma în fotograf, așa cum cel mai scump aparat de fotografiat din lume se va încăpățâna să facă doar poze în mâinile cuiva cu multă școală, dar cu puțin talent.

Și mai cred că, învăluiți în oceanul imaginilor pe care le întâlnim în fiecare zi, uităm, prea adesea, să mai privim și spre trecut. Despre Melvin Sokolsky v-am mai vorbit, prezentându-va câteva fotografii realizate în anul 1963. Iată astăzi câteva fotografii realizate doi ani mai târziu. În anul 1965.

(Notă: click pe imagini pentru mărire)

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti.

Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.