Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Zambeste!

Licitatie de arta pentru profesorul Alexandru Chira

Astăzi, 4 martie 2011, de la ora 18:00, la Galeria UNA, are loc eveniment artistic cu o conotație aparte. Impresionați...

Continuare...


Powered by

Zambeste!

Sorin Tudorde @
5 December 2011

Da, chiar așa, zâmbește!

Un scurt film creat de Nick Scott despre cum să (nu) realizezi un portret de școlar. Un film care, veți vedea, vă va binedispune.

Iar acum, sperând că deja aveți un zâmbet pe buze, să continuam să vorbim despre zâmbete. Știați că în Germania există o “față zâmbitoare” interactivă care indică starea de spirit a locuitorilor?

Denumită Fühlometer (o traducere foarte aproximativă ar fi “Simțo-metru”) instalația artistică este amplasată deasupra farului de pe insula Lindau și folosește un software creat de Institutul Fraunhofer. Fühlometer analizează în timp real emoțiile de pe chipurile unor trecători aleși în mod aleatoriu și, în funcție de datele obținute, afișează starea de spirit a orașului prin intermediul feței zâmbitoare.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.