Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Vizitați virtual Banca Națională a României și Muzeul de Științe Naturale Smithsonian

Cinci dintre cele mai frumoase fotografii realizate de NASA

“Spațiul, ultima frontieră.” 1. Măria Sa, Pământul. 2. Bruce McCandless în 1966, în timpul unei misiuni în afara navetei Apollo...

Continuare...


Powered by

Vizitați virtual Banca Națională a României și Muzeul de Științe Naturale Smithsonian

Sorin Tudorde @
20 February 2013

Care este legătura dintre Banca Națională a României și Muzeul Smithsonian?

Ei bine, în ambele se găsesc lei (diferiți, e drept). Și ambele pot fi vizitate virtual.

O vizită virtuală în Palatul Băncii Naționale a României

Este, fără îndoială, o bucurie pentru fiecare pasionat de arhitectură. Și măcar un prilej de a satisface o mare curiozitate pentru toți ceilalți. Palatul Băncii Naționale este una dintre cele mai frumoase clădiri din București (și una dintre cele mai rezistente din punct de vedere seismic). Planurile clădirii au fost executate de Albert Galleron și Cassien Bernard (doi foști elevi ai lui Charles Garnier, cel care, între altele, este realizatorul Atenului Român și celebrei Opere din Paris), iar construcția a durat 17 ani (din 1883, până în 1900). Puteți afla mai multe despre istoricul clădirii de aici și puteți vizita virtual Palatul Băncii Naționale a României urmând acest link.

O vizită virtuală în Muzeul de Științe Naturale Smithsonian

Sau, Muzeul Național de Istorie Naturală este cel mai vizitat muzeu de științe ale naturii din lume. Se află în Washington DC (SUA), a fost inaugurat în anul 1910, în spațiul muzeal cât suprafața a 18 terenuri de fotbal sunt expuse peste 126 de milioane de exponate și are peste 1.000 de angajați (dintre care 185 de cercetători). Puteți afla mai multe despre muzeu (și) de aici și puteți vizita virtual Muzeul Național de Istorie Naturală urmând acest link.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.