Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Visuri

Sufletul și “carapacea”

Ghost in the Shell (2017) – o poveste dintr-un viitor posibil. Într-un viitor nu prea îndepărtat, Major (Scarlett Johansson) este...

Continuare...


Powered by

Visuri

Sorin Tudorde @
15 March 2016

Câteva minute de magie pentru toți iubitorii de film.

În 1990, câteva dintre cele mai sonore nume din istoria cinematografului – Akira Kurosawa, George Lucas, Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, Ishiro Honda și Steven Spielberg – au colaborat la realizarea unei bijuterii cinematografice: Dreams.

Dreams nu doar că este singurul film al cărui scenariu a fost scris în întregime de marele regizor Akira Kurosawa, dar filmul, alcătuit din opt episoade, este realizat pe baza viselor reale pe care Kurosawa a declarat că le-a visat în mod repetat. În film apare în ipostaza de actor și Martin Scorsese (da, chiar el!). George Lucas a asigurat câteva dintre efectele speciale și, împreună cu Francis Coppola și Steven Spielberg a ajutat la strângerea de fonduri (Spielberg este și unul dintre producători), iar Ishiro Honda a fost consultant special.

Iată un fragment din această minunăție.

Mai multe date despre Dreams, aici.

vise

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

    Comentarii
  1. Silvia

    Este un privilegiu sa poti vedea asemenea filme si interpretari memorabile .Va multumesc celor care faceti posibile aceste bucuriisufletesti .

Comentează

Parteneri