Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Vioara lui George Enescu

Hotelul de gheata

36 de camere, în întregime de gheață. Hotel de Glace este se află la doar zece minute de Quebec City...

Continuare...


Powered by

Vioara lui George Enescu

WebCulturade @
6 November 2012

Pentru aceia care încă nu au văzut-o și încă nu au ascultat-o: aceasta este vioara lui George Enescu.

“În cursul verii 1914, în atmosfera agitată, premergătoare începerii războiului mondial, George Enescu a dat o serie de concerte în scopuri de binefacere. A dat numeroase recitaluri, concerte și spectacole prin spitale, școli, cazărmi. Mulți dintre ascultători, întorcându-se acasă, de la aceste concerte își spuneau: «Ce fericire să ai un asemenea artist! Lăudată fie vioara și bagheta lui!».”

La 100 de ani distanță, vioara lui George Enescu a poposit prin satele României, în cadrul unui turneu național fără precedent. O călătorie care i-a adus în fața iubitorilor muzicii pe Gabriel Croitoru, violonistul care are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziție și aflându-se în patrimoniul Muzeului național ”George Enescu”) și pe Horia Mihail și unul dintre pianele lui călătoare.

Turneul a început chiar în comuna în care s-a născut Enescu şi care astăzi îi poartă numele şi a continuat în alte şapte sate din ţară. Concertul final a avut loc de Ziua radioului, 1 noiembrie, la Sala Radio.

Dragă cititorule, WebCultura poate exista doar cu ajutorul acelora care aleg să ne susțină prin donațiile lor. Ne poți susține, cu ce sumă dorești, fie prin intermediul unui virament bancar (click aici pentru donație), fie prin intermediul butonului PayPal de mai jos. Mulțumim!


Despre autor

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.