Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Video: cel mai lung pod din lume

Brazilian Sun – Breathing in bossa nova

Ceainaria Infinitea va invita luni, 11 martie 2013, ora 20:00, la un concert sustinut de Catalina Beta (voce) si Alex...

Continuare...


Powered by

Video: cel mai lung pod din lume

Sorin Tudorde @
1 July 2011

Câteva imagini impresionante ale Qingdao Haiwan Bridge, cel mai lung pod peste apă din lume.

Podul inaugurat ieri a are o lungime de aproximativ 42 de kilometri și a costat 1,5 miliarde de dolari. Alte date tehnice: are 33 de metri lăţime, a fost construit în doar patru ani, se sprjină pe mai mult de 5.000 de piloni,  36,5 kilometri sunt construiţi peste apă, iar la construcţia sa au fost folosite 450.000 de tone de oţel și aproape 2.300.000 de metri cubi de beton. Superbă, imaginea mai sus a fost oferită presei de către agenția de știri chinezeasca Xinhua, în preziua inaugurării. Iar în continuare aveți două filmări ale Qingdao Haiwan Bridge: una oferită de The Telegraph, iar cealaltă de Russia Today.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri