Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Viața: tăișul, dansul, muzica, trăirea

Cristian Mungiu: premiul pentru regie la Cannes 2016

Premiul pentru regie la cea de-a 69-a ediție a Festivalului de la Cannes a fost acordat românului Cristian Mungiu, pentru...

Continuare...


Powered by

Viața: tăișul, dansul, muzica, trăirea

Sorin Tudorde @
30 August 2013

O investigare artistică a condiției umane.

Este, în sine, o performanță aproape incredibilă: balerina Amelie Segarra dansează pe un pian, sprijinindu-se în vârfurile unor cuțite. Și este, în același timp, cu mult mai mult decât am fi tentați să credem la o primă vedere.

Un act artistic conceput de către artistul spaniol Javier Perez, prin intermediul căruia suntem invitați să reflectăm asupra condiției umane:

“Folosind un puternic limbaj metaforic, Javier Perez evidențiază slăbiciunile care se transformă în granițe pentru concepte aparent ireconciliabile: frumusețe și cruzime, fragilitate și violență, cultură și natură, viață și moarte.”

“Teatrul, cu a sa catifea roșie și învăluit într-o lumină caldă, amintește de o cutie muzicală supradimensionată. Aparatul de filmat se întoarce și, de cealaltă parte a sălii, descoperim un spațiu dureros de gol. Balerina apare ca un personaj straniu care exprimă efortul, sacrificiul și durerea în căutarea sa pentru a atinge perfecțiunea. Fragilitate și cruzime, în același timp. La început timidă și ezitantă, pașii ei devin din ce în ce mai accentuați, mai amenințători și, uneori, mai violenți, zgâriind și crestând suprafața delicată a pianului cu ascuțiții săi pantofi de balet…”

(via)

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri