Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Valorile romanilor azi

Vis de primăvară

Visul amirosind a tămâioară Plutește dincolo de anotimpuri, În serenada florilor de primăvară – Parfum de cer ascuns-n gânduri, Ghiocel...

Continuare...


Powered by

Valorile romanilor azi

WebCulturade @
18 September 2012

18 septembrie, la ora 16:00, în Clubul Țăranului, Muzeul Național al Țăranului Român.

Se întorc românii la origini? În epoca nivelării globale, sunt ei dornici să își redescopere valorile? Dar, în fond, care valori?

Un recensământ al valorilor românești a fost realizat de către CCSB în cadrul campaniei “E timpul românilor”, inițiată de Intact Media Group și Muzeul Național al Țăranului Român, sub forma unui amplu studiu sociologic.

După cum notează realizatorul său, sociologul Mirel Palada, miza cercetării “Valorile românilor azi” a fost de a “identifica elementele distincte din imaginarul colectiv în privința valorilor împărtășite de români”. Studiul surprinde un moment de inflexiune istorică, spune autorul: “Dupǎ turbulenții ani 90, în care [trecutul] a fost predominant demonizat, în zilele noastre suntem martorii unei evidente revalorizări pozitive a trecutului.”

Rezultatele studiului vor fi prezentate în cadrul conferinței Valorile românilor azi, organizată de The Industry – revistă de media – marți, 18 septembrie, la ora 16:00, în Clubul Țăranului. Conferențiază: autorul Mirel Palada și îndrumătorul științific al lucrării Vintilă Mihăilescu. Moderează dezbaterile: Iulian Comănescu, Ioana Avădani și Florin Dumitrescu.

Webcultura există cu ajutorul donațiilor cititorilor săi. Mulțumim!

Despre autor

    Comentarii
  1. O cercetare pshiho-sociologică recentă pe valorile românilor – ale sinelui şi ale celorlalţi – este în lucrarea Valorile angajaţilor români, a cărei prezentare video proprie este aici: https://www.youtube.com/watch?v=jkoKY1xF7Lk

Comentează

Parteneri