Bine ai venit pe WebCultura

Din cuprins:

Vagabondul marii

Încă zece motive pentru care să te îndrăgostești de România

Zece fotografi și zece fotografii foarte frumoase. Lacul Bâlea. Fotografie de Tony Goran. Satul Biertan (județul Sibiu). Fotografie de Nicu...

Continuare...


Powered by

Vagabondul marii

Sorin Tudorde @
7 September 2011

Are 75 de ani și întreaga lui viață a căutat comori în adâncurile mării.

De peste 50 de ani, Ray Ives îmbracă un costum de scafandru de la începutul anilor 1900 pentru a căuta pe fundul mării comoara vieții sale. Încă nu a găsit-o, deși a adus la suprafață orice obiect care strălucește, de la obiecte din metal la sticle și, în unele cazuri, chiar aur. Astăzi are 75 de ani și continuă să facă scufundări. Și poate că această viață dedicată scufundărilor este chiar comoara pe care Ray o caută de atât de mult timp.

Ray: o viaţă sub ape este un scurt-metraj emoționant, realizat de Amanda Bluglass și Danny Cooke prin intermediul extraordinarei colecţii de artefacte marine pe care Ray a adunat-o în decursul unei vieți.

“Pentru cineva care nu a făcut scufundări, nu se poate explica… Este ca și când ai fi pe Lună, presupun. Nu am fost niciodată pe Luna, dar atunci când ești în adânc, este nisip pe sol, ca pe Lună și simți presiunea pe corp… Și cred că amintește de spațiu. Îți ții respirația și totul este absolut perfect.”

Despre autor

Sorin Tudor

| Blog | De același autor

Uneori, prin ochii mei, internetul se vede altfel. “Contentul” se numeste simplu, “continut”, iar “user generated” capata vagi conotatii pleonastice de vreme ce El, Userul, nu are incotro: trebuie sa-si fie Creator al propriei Vieti. Poate ca, intr-o zi, vom ajunge sa ne cunoastem mai bine.

Comentează

Parteneri

© 2010-2014 WebCultura.